Nabeschouwing Bologna - Sassuolo (4-2) || Serie A 2023/2024

Zaterdag 3 februari 2024 - 20:45 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Bologna het zaterdag 3 februari 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Sassuolo. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Renato Dall'Ara in Bologna.

Via de Bologna - Sassuolo live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bologna - Sassuolo (4-2)

Het Serie A duel tussen Bologna en Sassuolo is onder leiding van scheidsrechter Juan Luca Sacchi geëindigd in een 4-2 overwinning voor Bologna. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door Kristian Thorstvedt, waarmee Sassuolo met 0-1 de leiding nam. Bologna kwam in de 24e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Mattia Viti, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 34e minuut zette Cristian Volpato zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Sassuolo de leiding in de wedstrijd nam.

Na 73 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Giovanni Fabbian de 2-2 maakte voor Bologna. Bologna leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 83 minuten op voorsprong na een goal van Lewis Ferguson: 3-2. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 86e minuut en kwam op naam te staan van Bologna speler Alexis Saelemaekers, die daarmee tekende voor de 4-2.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Juan Luca Sacchi bij een 4-2 eindstand in het voordeel van Bologna.

LIVE Bologna - Sassuolo 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bologna - Sassuolo teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Doelpunt Sassuolo Doelpunt Kristian Thorstvedt Sassuolo 0-1
24' Doelpunt Bologna Doelpunt Mattia Viti Bologna 1-1
34' Doelpunt Sassuolo Doelpunt Cristian Volpato met assist van Armand Laurienté Sassuolo 1-2
46' Gele kaart Sassuolo Gele kaart voor Kristian Thorstvedt Sassuolo
55' Gele kaart Bologna Gele kaart voor Michel Aebischer Bologna
58' Wissel Bologna Wissel Riccardo Orsolini  voor Michel Aebischer Bologna
58' Wissel Bologna Wissel Alexis Saelemaekers voor Kacper Urbanski Bologna
59' Wissel Sassuolo Wissel Daniel Boloca voor Luca Lipani Sassuolo
59' Wissel Sassuolo Wissel Emil Konradsen Ceide voor Cristian Volpato Sassuolo
68' Wissel Sassuolo Wissel Uroš Račić voor Nedim Bajrami Sassuolo
73' Doelpunt Bologna Doelpunt Giovanni Fabbian met assist van Victor Kristiansen Bologna 2-2
81' Wissel Sassuolo Wissel Samuele Mulattieri voor Andrea Pinamonti Sassuolo
82' Wissel Bologna Wissel Charalampos Lykogiannis voor Victor Kristiansen Bologna
82' Wissel Bologna Wissel Nikola Moro voor Giovanni Fabbian Bologna
82' Wissel Sassuolo Wissel Ruan voor Martin Erlic Sassuolo
83' Doelpunt Bologna Doelpunt Lewis Ferguson met assist van Joshua Zirkzee Bologna 3-2
85' Gele kaart Sassuolo Gele kaart voor Daniel Boloca Sassuolo
86' Doelpunt Bologna Doelpunt Alexis Saelemaekers Bologna 4-2
93' Gele kaart Sassuolo Gele kaart voor Josh Doig Sassuolo
Video hoogtepunten en samenvatting Bologna - Sassuolo
Opstellingen Bologna - Sassuolo
De opstellingen van Bologna en Sassuolo zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bologna gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Sassuolo zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Alessio Dionisi
Voorbeschouwing Bologna - Sassuolo

Bologna en Sassuolo treffen elkaar in de 23e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Juan Luca Sacchi en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Bologna en Sassuolo in de Serie A vond plaats op 28 oktober 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 19 duels tussen beide ploegen is Bologna favoriet. De thuisploeg wist 7 keer te winnen, terwijl Sassuolo slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Bologna 7
Winst Sassuolo 6
Gelijkspel 6
Totaal 19

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Bologna op een 8e positie staat, terwijl we Sassuolo terugvinden op de 15e plaats.