Nabeschouwing Cagliari - Bologna (2-1) || Serie A 2023/2024

Zondag 14 januari 2024 - 15:00 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Cagliari het zondag 14 januari 2024 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Bologna. De wedstrijd wordt gespeeld in Sardegna Arena in Cagliari.

Via de Cagliari - Bologna live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Cagliari - Bologna (2-1)

Het Serie A duel tussen Cagliari en Bologna is onder leiding van scheidsrechter Gianluca Manganiello geëindigd in een 2-1 overwinning voor Cagliari. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 24e minuut door Riccardo Orsolini , waarmee Bologna met 0-1 de leiding nam. Cagliari kwam in de 31e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Andrea Petagna, die daarmee de stand op 1-1 zette. Via een eigen goal van Riccardo Calafiori kwam Cagliari in de 69e minuut op een 2-1 voorsprong te staan.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Gianluca Manganiello, waardoor Cagliari dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Cagliari - Bologna 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Cagliari - Bologna teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Gele kaart Bologna Gele kaart voor Stefan Posch Bologna
24' Doelpunt Bologna Doelpunt Riccardo Orsolini  met assist van Stefan Posch Bologna 0-1
31' Doelpunt Cagliari Doelpunt Andrea Petagna met assist van Alberto Dossena Cagliari 1-1
47' Gele kaart Cagliari Gele kaart voor Alberto Dossena Cagliari
47' Gele kaart Cagliari Gele kaart voor Nahitan Nández Cagliari
46' Wissel Cagliari Wissel Paulo Azzi voor Tommaso Augello Cagliari
66' Wissel Bologna Wissel Giovanni Fabbian voor Michel Aebischer Bologna
66' Wissel Bologna Wissel Charalampos Lykogiannis voor Victor Kristiansen Bologna
69' Eigen doelpunt Cagliari Eigen doelpunt Riccardo Calafiori Cagliari 2-1
78' Wissel Bologna Wissel Nikola Moro voor Sydney van Hooijdonk Bologna
81' Wissel Cagliari Wissel Alessandro Di Pardo voor Nahitan Nández Cagliari
86' Wissel Cagliari Wissel Jakub Jankto voor Nicolas Viola Cagliari
88' Gele kaart Bologna Gele kaart voor Riccardo Calafiori Bologna
89' Gele kaart Cagliari Gele kaart voor Mateusz Wieteska Cagliari
94' Wissel Cagliari Wissel Alessandro Deiola voor Antoine Makoumbou Cagliari
94' Wissel Cagliari Wissel Leonardo Pavoletti voor Andrea Petagna Cagliari
Video hoogtepunten en samenvatting Cagliari - Bologna
Opstellingen Cagliari - Bologna
De opstellingen van Cagliari en Bologna zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Cagliari gaat aantreden in een 4-3-2-1 formatie en Bologna zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Cagliari - Bologna

Cagliari en Bologna treffen elkaar in de 20e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Gianluca Manganiello en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Cagliari en Bologna in de Serie A vond plaats op 2 september 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Bologna. Op basis van de afgelopen 24 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Cagliari als Bologna wisten 9 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 6 keer in een gelijkspel.

Winst Cagliari 9
Winst Bologna 9
Gelijkspel 6
Totaal 24

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Cagliari op een 18e positie staat, terwijl we Bologna terugvinden op de 6e plaats.