Nabeschouwing Cagliari - Salernitana (4-2) || Serie A 2023/2024

Zaterdag 9 maart 2024 - 15:00 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Cagliari het zaterdag 9 maart 2024 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Salernitana. De wedstrijd wordt gespeeld in Sardegna Arena in Cagliari.

Via de Cagliari - Salernitana live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Cagliari - Salernitana (4-2)

Het Serie A duel tussen Cagliari en Salernitana is onder leiding van scheidsrechter Francesco Fourneau geëindigd in een 4-2 overwinning voor Cagliari. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door Gianluca Lapadula, waarmee Cagliari met 1-0 de leiding nam. Cagliari vergrootte in de 40e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Gianluca Gaetano op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 51e minuut volgde een derde treffer van Cagliari, waarmee Eldor Shomurodov  zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 56 minuten deed Grigoris Kastanos iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Salernitana werd verkleind tot 3-1. In de 58e minuut kwam Salernitana weer dichterbij, nadat Giulio Maggiore de stand terug wist te brengen naar 3-2. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 76e minuut en kwam op naam te staan van Cagliari speler Eldor Shomurodov , die daarmee tekende voor de 4-2.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Francesco Fourneau en eindigde de wedstrijd dus met een 4-2 stand in het voordeel van Cagliari.

LIVE Cagliari - Salernitana 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Cagliari - Salernitana teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt Cagliari Doelpunt Gianluca Lapadula met assist van Gabriele Zappa Cagliari 1-0
37' VAR: Afgekeurd doelpunt Gianluca Gaetano Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Gianluca Gaetano Cagliari
40' Doelpunt Cagliari Doelpunt Gianluca Gaetano met assist van Nahitan Nández Cagliari 2-0
46' Wissel Cagliari Wissel Eldor Shomurodov  voor Gianluca Gaetano Cagliari
46' Wissel Salernitana Wissel Lorenzo Pirola  voor Konstantinos Manolas Salernitana
51' Doelpunt Cagliari Doelpunt Eldor Shomurodov  Cagliari 3-0
56' Doelpunt Salernitana Doelpunt Grigoris Kastanos met assist van Alessandro Zanoli Salernitana 3-1
58' Doelpunt Salernitana Doelpunt Giulio Maggiore met assist van Antonio Candreva Salernitana 3-2
65' Wissel Salernitana Wissel Simy voor Shon Weissman Salernitana
66' Wissel Cagliari Wissel Gaetano Oristanio voor Gianluca Lapadula Cagliari
66' Wissel Cagliari Wissel Nicolas Viola voor Nahitan Nández Cagliari
66' Wissel Cagliari Wissel Paulo Azzi voor Jakub Jankto Cagliari
70' Gele kaart Cagliari Gele kaart voor Tommaso Augello Cagliari
73' Gele kaart Salernitana Gele kaart voor Grigoris Kastanos Salernitana
74' Wissel Salernitana Wissel Iron Gomis voor Lassana Coulibaly  Salernitana
74' Wissel Salernitana Wissel Junior Sambia voor Alessandro Zanoli Salernitana
76' Doelpunt Cagliari Doelpunt Eldor Shomurodov  Cagliari 4-2
77' Wissel Cagliari Wissel Mateusz Wieteska voor Tommaso Augello Cagliari
85' Gele kaart Salernitana Gele kaart voor Junior Sambia Salernitana
87' Wissel Salernitana Wissel Toma Bašić voor Grigoris Kastanos Salernitana
Video hoogtepunten en samenvatting Cagliari - Salernitana
Opstellingen Cagliari - Salernitana
De opstellingen van Cagliari en Salernitana zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Cagliari gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Salernitana zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Cagliari - Salernitana

Cagliari en Salernitana treffen elkaar in de 28e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Francesco Fourneau en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Cagliari en Salernitana in de Serie A vond plaats op 22 oktober 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Het wordt interessant om te zien of één van de twee teams dit keer de overwinning in de wacht weet te slepen. De laatste 3 duels tussen Cagliari en Salernitana eindigde namelijk in een gelijkspel.

Winst Cagliari 0
Winst Salernitana 0
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Cagliari op een 18e positie staat, terwijl we Salernitana terugvinden op de 20e plaats.