Nabeschouwing Empoli - Atalanta (0-3) || Serie A 2023/2024

Maandag 30 oktober 2023 - 18:30 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Empoli het maandag 30 oktober 2023 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Atalanta. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Carlo Castellani in Empoli.

Via de Empoli - Atalanta live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Empoli - Atalanta (0-3)

Het Serie A duel tussen Empoli en Atalanta is onder leiding van scheidsrechter Luca Massimi geëindigd in een 0-3 overwinning voor Atalanta. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Atalanta kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van Gianluca Scamacca. Atalanta vergrootte in de 29e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Teun Koopmeiners op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 51e minuut volgde een derde treffer van Atalanta, waarmee Gianluca Scamacca zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Luca Massimi, waardoor Atalanta dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Empoli - Atalanta 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Empoli - Atalanta teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Atalanta Doelpunt Gianluca Scamacca met assist van Ademola Lookman Atalanta 0-1
29' Doelpunt Atalanta Doelpunt Teun Koopmeiners met assist van Gianluca Scamacca Atalanta 0-2
33' Gele kaart Empoli Gele kaart voor Youssef Maleh Empoli
35' Gele kaart Empoli Gele kaart voor Liberato Cacace Empoli
46' Wissel Atalanta Wissel Rafael Tolói voor Giorgio Scalvini Atalanta
51' Doelpunt Atalanta Doelpunt Gianluca Scamacca met assist van Marten de Roon Atalanta 0-3
63' Wissel Empoli Wissel Ardian Ismajli voor Sebastian Walukiewicz Empoli
63' Wissel Empoli Wissel Emmanuel Gyasi voor Nicolò Cambiaghi Empoli
65' Wissel Atalanta Wissel Charles De Ketelaere voor Gianluca Scamacca Atalanta
66' Wissel Atalanta Wissel Mario Pašalić voor Teun Koopmeiners Atalanta
69' Gele kaart Empoli Gele kaart voor Emmanuel Gyasi Empoli
74' Wissel Empoli Wissel Jacopo Fazzini voor Youssef Maleh Empoli
75' Wissel Empoli Wissel Daniel Maldini voor Matteo Cancellieri Empoli
76' Wissel Atalanta Wissel Luis Muriel voor Ademola Lookman Atalanta
82' Wissel Empoli Wissel Simone Bastoni voor Razvan Marin Empoli
85' Gele kaart Empoli Gele kaart voor Jacopo Fazzini Empoli
87' Wissel Atalanta Wissel Mitchel Bakker voor Matteo Ruggeri Atalanta
Video hoogtepunten en samenvatting Empoli - Atalanta
Opstellingen Empoli - Atalanta
De opstellingen van Empoli en Atalanta zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Empoli gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Atalanta zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Empoli - Atalanta

Empoli en Atalanta treffen elkaar in de 10e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Luca Massimi en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Empoli en Atalanta in de Serie A vond plaats op 17 maart 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Atalanta. Op basis van de afgelopen 16 duels tussen beide teams is Atalanta favoriet. 8 keer wist de ploeg van Empoli te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Empoli. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Empoli 3
Winst Atalanta 8
Gelijkspel 5
Totaal 16

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Empoli op een 18e positie staat, terwijl we Atalanta terugvinden op de 6e plaats.