Nabeschouwing Empoli - Bologna (0-1) || Serie A 2023/2024

Vrijdag 15 maart 2024 - 20:45 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Empoli het vrijdag 15 maart 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Bologna. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Carlo Castellani in Empoli.

Via de Empoli - Bologna live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Empoli - Bologna (0-1)

Het Serie A duel tussen Empoli en Bologna is onder leiding van scheidsrechter Michael Fabbri geëindigd in een 0-1 overwinning voor Bologna. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 94e minuut door Giovanni Fabbian, waarmee Bologna met 0-1 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Bologna dat het doel van de tegenstander meerdere keren onder vuur nam. De verschillende doelpogingen zouden echter geen treffer meer opleveren voor de bezoekers.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Michael Fabbri, waardoor Bologna de winst binnen sleepte dankzij een 0-1 overwinning.

LIVE Empoli - Bologna 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Empoli - Bologna teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

28' Gele kaart Empoli Gele kaart voor Sebastiano Luperto Empoli
30' Gele kaart Empoli Gele kaart voor Giuseppe Pezzella Empoli
46' Wissel Empoli Wissel Liberato Cacace voor Giuseppe Pezzella Empoli
57' Wissel Bologna Wissel Riccardo Orsolini  voor Dan Ndoye Bologna
66' Wissel Empoli Wissel Tyronne Ebuehi voor Emmanuel Gyasi Empoli
66' Wissel Empoli Wissel Viktor Kovalenko voor Szymon Zurkowski Empoli
72' Wissel Bologna Wissel Santiago Castro voor Jens Odgaard Bologna
72' Wissel Bologna Wissel Tommaso Corazza voor Sam Beukema Bologna
75' Wissel Empoli Wissel Alberto Cerri voor Nicolò Cambiaghi Empoli
75' Wissel Empoli Wissel Francesco Caputo voor MBaye Niang Empoli
79' Wissel Bologna Wissel Michel Aebischer voor Lewis Ferguson Bologna
79' Wissel Bologna Wissel Giovanni Fabbian voor Kacper Urbanski Bologna
96' Gele kaart Empoli Gele kaart voor Youssef Maleh Empoli
97' Gele kaart Bologna Gele kaart voor Remo Freuler Bologna
94' Doelpunt Bologna Doelpunt Giovanni Fabbian Bologna 0-1
Video hoogtepunten en samenvatting Empoli - Bologna
Opstellingen Empoli - Bologna
De opstellingen van Empoli en Bologna zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Empoli gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Bologna zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Empoli - Bologna

Empoli en Bologna treffen elkaar in de 29e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Michael Fabbri en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Empoli en Bologna in de Serie A vond plaats op 1 oktober 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Bologna. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide ploegen is Empoli favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl Bologna slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Empoli 6
Winst Bologna 2
Totaal 11

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Empoli op een 17e positie staat, terwijl we Bologna terugvinden op de 4e plaats.