Nabeschouwing Empoli - Fiorentina (1-1) || Serie A 2023/2024

Zondag 18 februari 2024 - 15:00 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Empoli het zondag 18 februari 2024 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Fiorentina. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Carlo Castellani in Empoli.

Via de Empoli - Fiorentina live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Empoli - Fiorentina (1-1)

De Serie A 2023/2024 wedstrijd tussen Empoli en Fiorentina geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 29e minuut door Lucas Beltrán, waarmee Fiorentina met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van MBaye Niang in de 56e minuut zorgde er even later voor dat Empoli weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Empoli - Fiorentina 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Empoli - Fiorentina teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Gele kaart Empoli Gele kaart voor Emmanuel Gyasi Empoli
29' Doelpunt Fiorentina Doelpunt Lucas Beltrán met assist van Rolando Mandragora Fiorentina 0-1
30' Wissel Empoli Wissel Răzvan Marin voor Alberto Grassi Empoli
49' Gele kaart Empoli Gele kaart voor Sebastiano Luperto Empoli
46' Wissel Empoli Wissel MBaye Niang voor Emmanuel Gyasi Empoli
46' Wissel Empoli Wissel Matteo Cancellieri voor Alberto Cerri Empoli
56' Penalty Empoli Penalty MBaye Niang Empoli 1-1
62' Wissel Fiorentina Wissel Arthur voor Alfred Duncan Fiorentina
62' Wissel Fiorentina Wissel Michael Kayode voor Davide Faraoni Fiorentina
70' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Cristiano Biraghi Fiorentina
72' Wissel Fiorentina Wissel Giacomo Bonaventura voor Andrea Belotti Fiorentina
72' Wissel Fiorentina Wissel Jonathan Ikoné voor Riccardo Sottil Fiorentina
73' Gele kaart Empoli Gele kaart voor Szymon Zurkowski Empoli
75' Wissel Fiorentina Wissel Fabiano Parisi voor Cristiano Biraghi Fiorentina
80' Wissel Empoli Wissel Jacopo Fazzini voor Youssef Maleh Empoli
82' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Lucas Beltrán Fiorentina
87' Wissel Empoli Wissel Giuseppe Pezzella voor Liberato Cacace Empoli
Video hoogtepunten en samenvatting Empoli - Fiorentina
Opstellingen Empoli - Fiorentina
De opstellingen van Empoli en Fiorentina zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Empoli gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Fiorentina zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Empoli - Fiorentina

Empoli en Fiorentina treffen elkaar in de 25e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Luca Pairetto en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Empoli en Fiorentina in de Serie A vond plaats op 23 oktober 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Empoli. Op basis van de afgelopen 19 duels tussen beide teams is Fiorentina favoriet. 9 keer wist de ploeg van Empoli te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Empoli. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Empoli 5
Winst Fiorentina 9
Gelijkspel 5
Totaal 19

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Empoli op een 16e positie staat, terwijl we Fiorentina terugvinden op de 7e plaats.