Nabeschouwing Empoli - Monza (3-0) || Serie A 2023/2024

Zondag 21 januari 2024 - 15:00 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Empoli het zondag 21 januari 2024 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Monza. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Carlo Castellani in Empoli.

Via de Empoli - Monza live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Empoli - Monza (3-0)

Het Serie A duel tussen Empoli en Monza is onder leiding van scheidsrechter Antonio Giua geëindigd in een 3-0 overwinning voor Empoli. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door Szymon Zurkowski, waarmee Empoli met 1-0 de leiding nam. Empoli vergrootte in de 38e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Szymon Zurkowski op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 73e minuut volgde een derde treffer van Empoli, waarmee Szymon Zurkowski zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Antonio Giua, waardoor Empoli dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Empoli - Monza 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Empoli - Monza teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Doelpunt Empoli Doelpunt Szymon Zurkowski Empoli 1-0
38' Doelpunt Empoli Doelpunt Szymon Zurkowski Empoli 2-0
46' Wissel Monza Wissel Mirko Marić voor Lorenzo Colombo Monza
46' Wissel Monza Wissel Warren Bondo voor Roberto Gagliardini Monza
46' Wissel Monza Wissel Danilo DAmbrosio voor Armando Izzo Monza
49' Gele kaart Empoli Gele kaart voor Bartosz Bereszyński Empoli
61' Wissel Empoli Wissel Liberato Cacace voor Bartosz Bereszyński Empoli
61' Wissel Empoli Wissel Youssef Maleh voor Răzvan Marin Empoli
67' Wissel Monza Wissel Valentín Carboni voor Pedro Pereira Monza
69' Wissel Empoli Wissel Stiven Shpendi voor Alberto Cerri Empoli
70' Gele kaart Monza Gele kaart voor Luca Caldirola Monza
72' Gele kaart Monza Gele kaart voor Dany Mota Monza
73' Doelpunt Empoli Doelpunt Szymon Zurkowski met assist van Stiven Shpendi Empoli 3-0
75' Wissel Monza Wissel Daniel Maldini voor Andrea Colpani Monza
86' Wissel Empoli Wissel Jacopo Fazzini voor Nicolò Cambiaghi Empoli
92' Gele kaart Monza Gele kaart voor Pablo Marí Monza
Video hoogtepunten en samenvatting Empoli - Monza
Opstellingen Empoli - Monza
De opstellingen van Empoli en Monza zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Empoli gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Monza zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Empoli - Monza

Empoli en Monza treffen elkaar in de 21e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Antonio Giua en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Empoli en Monza in de Serie A vond plaats op 26 augustus 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Monza. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide teams is Monza favoriet. 2 keer wist de ploeg van Empoli te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Empoli. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Empoli 1
Winst Monza 2
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Empoli op een 19e positie staat, terwijl we Monza terugvinden op de 11e plaats.