Nabeschouwing Empoli - Torino (3-2) || Serie A 2023/2024

Zaterdag 6 april 2024 - 20:45 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Empoli het zaterdag 6 april 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Torino. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Carlo Castellani in Empoli.

Via de Empoli - Torino live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Empoli - Torino (3-2)

Het Serie A duel tussen Empoli en Torino is onder leiding van scheidsrechter Davide Massa geëindigd in een 3-2 overwinning voor Empoli. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door Nicolò Cambiaghi, waarmee Empoli met 1-0 de leiding nam. Torino kwam in de 60e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Duván Zapata, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 74e minuut zette Matteo Cancellieri zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Empoli de leiding in de wedstrijd nam.

Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 91e minuut wist Duván Zapata namens Torino de eindstand op het scorebord te zetten: 2-2.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Davide Massa bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Empoli.

LIVE Empoli - Torino 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Empoli - Torino teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Empoli Doelpunt Nicolò Cambiaghi met assist van Răzvan Marin Empoli 1-0
11' Gele kaart Empoli Gele kaart voor Sebastian Walukiewicz Empoli
27' Gele kaart Empoli Gele kaart voor Alberto Cerri Empoli
39' Gele kaart Torino Gele kaart voor Duván Zapata Torino
60' Doelpunt Torino Doelpunt Duván Zapata met assist van Mërgim Vojvoda Torino 1-1
65' Wissel Empoli Wissel Liberato Cacace voor Giuseppe Pezzella Empoli
65' Wissel Empoli Wissel Youssef Maleh voor Simone Bastoni Empoli
70' Wissel Empoli Wissel MBaye Niang voor Alberto Cerri Empoli
70' Wissel Empoli Wissel Matteo Cancellieri voor Nicolò Cambiaghi Empoli
74' Doelpunt Empoli Doelpunt Matteo Cancellieri met assist van Youssef Maleh Empoli 2-1
76' Wissel Torino Wissel Valentino Lazaro voor Mërgim Vojvoda Torino
82' Wissel Torino Wissel David Okereke voor Ricardo Rodríguez Torino
82' Wissel Torino Wissel Matteo Lovato voor Samuele Ricci Torino
88' Wissel Torino Wissel Adam Masina voor Karol Linetty Torino
88' Wissel Empoli Wissel Jacopo Fazzini voor Szymon Żurkowski Empoli
94' Doelpunt Empoli Doelpunt MBaye Niang met assist van Liberato Cacace Empoli 3-2
91' Doelpunt Torino Doelpunt Duván Zapata met assist van Raoul Bellanova Torino 2-2
Video hoogtepunten en samenvatting Empoli - Torino
Opstellingen Empoli - Torino
De opstellingen van Empoli en Torino zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Empoli gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Torino zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Empoli - Torino

Empoli en Torino treffen elkaar in de 31e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Davide Massa en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Empoli en Torino in de Serie A vond plaats op 16 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Torino. Op basis van de afgelopen 17 duels tussen beide ploegen is Empoli favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl Torino slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Empoli 5
Winst Torino 4
Gelijkspel 8
Totaal 17

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Empoli op een 19e positie staat, terwijl we Torino terugvinden op de 9e plaats.