Nabeschouwing Fiorentina - Hellas Verona (1-0) || Serie A 2023/2024

Zondag 17 december 2023 - 15:00 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Fiorentina het zondag 17 december 2023 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Hellas Verona. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Artemio Franchi in Firenze.

Via de Fiorentina - Hellas Verona live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fiorentina - Hellas Verona (1-0)

Het Serie A duel tussen Fiorentina en Hellas Verona is onder leiding van scheidsrechter Maria Sole Ferrieri Caputi geëindigd in een 1-0 overwinning voor Fiorentina. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 3e minuut van de eerste helft van de wedstrijd kreeg Milan Đurić van Hellas Verona via een penalty de kans om zijn team van 11 meter op voorsprong te schieten. Hij wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de stand 0-0 bleef. Op de eerste goal van de wedstrijd moest uiteindelijk behoorlijk lang gewacht worden, want pas na 78 minuten was het Lucas Beltrán die Fiorentina op een 1-0 voorsprong zette. Dit was ook direct het enige doelpunt van de wedstrijd, want beide ploegen wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Fiorentina uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE Fiorentina - Hellas Verona 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fiorentina - Hellas Verona teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Pietro Terracciano Fiorentina
2' Michael Folorunsho Hellas Verona
3' Penalty gemist Hellas Verona Penalty gemist Milan Đurić Milan Đurić Hellas Verona
36' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Cristiano Biraghi Fiorentina
46' Wissel Hellas Verona Wissel Bruno Amione voor Giangiacomo Magnani Hellas Verona
46' Wissel Fiorentina Wissel Arthur voor Maxime López Fiorentina
46' Wissel Fiorentina Wissel Antonín Barák voor MBala Nzola Fiorentina
46' Wissel Fiorentina Wissel Christian Kouamé voor Riccardo Sottil Fiorentina
63' Wissel Hellas Verona Wissel Paweł Dawidowicz voor Tomas Suslov Hellas Verona
63' Wissel Hellas Verona Wissel Thomas Henry voor Milan Đurić Hellas Verona
65' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Antonín Barák Fiorentina
67' Gele kaart Hellas Verona Gele kaart voor Paweł Dawidowicz Hellas Verona
72' Wissel Fiorentina Wissel Nikola Milenković voor Lucas Martínez Quarta Fiorentina
76' Wissel Hellas Verona Wissel Riccardo Saponara voor Darko Lazović Hellas Verona
78' Doelpunt Fiorentina Doelpunt Lucas Beltrán Fiorentina 1-0
84' Wissel Hellas Verona Wissel Jordi Mboula voor Michael Folorunsho Hellas Verona
85' Wissel Fiorentina Wissel Yerry Mina voor Rolando Mandragora Fiorentina
Video hoogtepunten en samenvatting Fiorentina - Hellas Verona
Opstellingen Fiorentina - Hellas Verona
De opstellingen van Fiorentina en Hellas Verona zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fiorentina gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Hellas Verona zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Fiorentina - Hellas Verona

Fiorentina en Hellas Verona treffen elkaar in de 16e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Maria Sole Ferrieri Caputi en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fiorentina en Hellas Verona in de Serie A vond plaats op 27 februari 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Fiorentina. Op basis van de afgelopen 16 duels tussen beide ploegen is Fiorentina favoriet. De thuisploeg wist 8 keer te winnen, terwijl Hellas Verona slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Fiorentina 8
Winst Hellas Verona 3
Gelijkspel 5
Totaal 16

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fiorentina op een 7e positie staat, terwijl we Hellas Verona terugvinden op de 19e plaats.