Nabeschouwing Fiorentina - Milan (1-2) || Serie A 2023/2024

Zaterdag 30 maart 2024 - 20:45 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Fiorentina het zaterdag 30 maart 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Milan. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Artemio Franchi in Firenze.

Via de Fiorentina - Milan live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fiorentina - Milan (1-2)

Het Serie A duel tussen Fiorentina en Milan is onder leiding van scheidsrechter Fabio Maresca geëindigd in een 1-2 overwinning voor Milan. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 47e minuut door Ruben Loftus-Cheek, waarmee Milan met 0-1 de leiding nam. Fiorentina kwam in de 50e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Alfred Duncan, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 53e minuut zette Rafael Leão zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Milan de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Fabio Maresca, waardoor Milan dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Fiorentina - Milan 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fiorentina - Milan teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Cristiano Biraghi  Fiorentina
21' Gele kaart Milan Gele kaart voor Malick Thiaw Milan
24' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Lucas Martínez Quarta Fiorentina
46' Wissel Milan Wissel Matteo Gabbia voor Malick Thiaw Milan
47' Doelpunt Milan Doelpunt Ruben Loftus-Cheek met assist van Rafael Leão Milan 0-1
50' Doelpunt Fiorentina Doelpunt Alfred Duncan met assist van Lucas Beltrán Fiorentina 1-1
53' Doelpunt Milan Doelpunt Rafael Leão met assist van Tijjani Reijnders Milan 1-2
62' Wissel Milan Wissel Noah Okafor voor Rafael Leão Milan
63' Wissel Milan Wissel Yunus Musah voor Tijjani Reijnders Milan
69' Wissel Fiorentina Wissel Nicolás González voor Christian Kouamé Fiorentina
69' Wissel Fiorentina Wissel M. Kayode voor Dodô Fiorentina
73' Wissel Milan Wissel Christian Pulisic  voor Samuel Chukwueze Milan
79' Wissel Fiorentina Wissel MBala Nzola voor Lucas Beltrán Fiorentina
82' Wissel Milan Wissel Luka Jović voor Olivier Giroud Milan
88' Wissel Fiorentina Wissel Antonín Barák voor Lucas Martínez Quarta Fiorentina
88' Wissel Fiorentina Wissel Riccardo Sottil voor Jonathan Ikoné Fiorentina
89' Gele kaart Milan Gele kaart voor Fikayo Tomori Milan
93' Gele kaart Milan Gele kaart voor Ruben Loftus-Cheek Milan
Video hoogtepunten en samenvatting Fiorentina - Milan
Opstellingen Fiorentina - Milan
De opstellingen van Fiorentina en Milan zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fiorentina gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Milan zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Fiorentina - Milan

Fiorentina en Milan treffen elkaar in de 30e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Fabio Maresca en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fiorentina en Milan in de Serie A vond plaats op 25 november 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Milan. Op basis van de afgelopen 37 duels tussen beide teams is Milan favoriet. 18 keer wist de ploeg van Fiorentina te winnen, tegenover 10 winstpartijen voor Fiorentina. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Fiorentina 10
Winst Milan 18
Gelijkspel 9
Totaal 37

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fiorentina op een 10e positie staat, terwijl we Milan terugvinden op de 2e plaats.