Nabeschouwing Fiorentina - Monza (2-1) || Serie A 2023/2024

Maandag 13 mei 2024 - 20:45 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Fiorentina het maandag 13 mei 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Monza. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Artemio Franchi in Firenze.

Via de Fiorentina - Monza live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fiorentina - Monza (2-1)

Het Serie A duel tussen Fiorentina en Monza is onder leiding van scheidsrechter Luca Zufferli geëindigd in een 2-1 overwinning voor Fiorentina. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door Milan Djuric, waarmee Monza met 0-1 de leiding nam. Fiorentina kwam in de 32e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Nicolás González, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 78e minuut zette Arthur Melo zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Fiorentina de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Luca Zufferli, waardoor Fiorentina dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Fiorentina - Monza 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fiorentina - Monza teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Monza Doelpunt Milan Djuric met assist van Dany Mota Monza 0-1
32' Doelpunt Fiorentina Doelpunt Nicolás González met assist van Antonín Barák Fiorentina 1-1
41' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Fabiano Parisi Fiorentina
46' Wissel Monza Wissel Luca Caldirola voor Georgios Kyriakopoulos Monza
61' Wissel Fiorentina Wissel Christian Kouamé voor MBala Nzola Fiorentina
64' Wissel Monza Wissel Jean-Daniel Akpa Akpro voor Dany Mota Monza
64' Wissel Monza Wissel Pedro Pereira voor Samuele Birindelli Monza
69' Gele kaart Monza Gele kaart voor Warren Bondo Monza
73' Wissel Monza Wissel Danilo DAmbrosio  voor Pablo Marí Monza
74' Wissel Fiorentina Wissel Lucas Beltrán voor Gaetano Castrovilli Fiorentina
78' Doelpunt Fiorentina Doelpunt Arthur Melo met assist van Antonín Barák Fiorentina 2-1
80' Wissel Fiorentina Wissel Cristiano Biraghi  voor Arthur Melo Fiorentina
80' Wissel Fiorentina Wissel Alfred Duncan voor Fabiano Parisi Fiorentina
80' Wissel Fiorentina Wissel Davide Faraoni voor Michael Kayode Fiorentina
82' Wissel Monza Wissel Valentin Carboni voor Andrea Colpani Monza
Video hoogtepunten en samenvatting Fiorentina - Monza
Opstellingen Fiorentina - Monza
De opstellingen van Fiorentina en Monza zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fiorentina gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Monza zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Fiorentina - Monza

Fiorentina en Monza treffen elkaar in de 36e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Luca Zufferli en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fiorentina en Monza in de Serie A vond plaats op 22 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Fiorentina. Op basis van de afgelopen 3 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Fiorentina als Monza wisten 1 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 1 keer in een gelijkspel.

Winst Fiorentina 1
Winst Monza 1
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fiorentina op een 9e positie staat, terwijl we Monza terugvinden op de 12e plaats.