Nabeschouwing Genoa - Monza (2-3) || Serie A 2023/2024

Zaterdag 9 maart 2024 - 20:45 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Genoa het zaterdag 9 maart 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Monza. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Comunale Luigi Ferraris in Genova.

Via de Genoa - Monza live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Genoa - Monza (2-3)

Het Serie A duel tussen Genoa en Monza is onder leiding van scheidsrechter Ermanno Feliciani geëindigd in een 2-3 overwinning voor Monza. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door Matteo Pessina, waarmee Monza met 0-1 de leiding nam. Monza vergrootte in de 18e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Dany Mota op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 52e minuut wist Genoa de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Albert Guðmundsson.

Genoa kreeg een penalty toegewezen in de 52e minuut, die werd genomen door Albert Guðmundsson. Deze wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de 1-2 op het scorebord bleef staan. Na 68 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Vitinha de 2-2 maakte namens Genoa. Monza kwam op voorsprong nadat Daniel Maldini de 2-3 wist te maken na 79 minuten.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Ermanno Feliciani en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Monza.

LIVE Genoa - Monza 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Genoa - Monza teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt Monza Doelpunt Matteo Pessina met assist van Andrea Colpani Monza 0-1
17' Gele kaart Genoa Gele kaart voor Stefano Sabelli Genoa
18' Doelpunt Monza Doelpunt Dany Mota met assist van Andrea Colpani Monza 0-2
44' Gele kaart Monza Gele kaart voor Milan Đurić Monza
46' Wissel Genoa Wissel Ruslan Malinovskyi voor Morten Frendrup Genoa
46' Wissel Genoa Wissel Djed Spence voor Alessandro Vogliacco Genoa
46' Wissel Genoa Wissel Vitinha voor Kevin Strootman Genoa
50' Ruslan Malinovskyi Genoa
52' Doelpunt Genoa Doelpunt Albert Guðmundsson Genoa 1-2
52' Penalty gemist Genoa Penalty gemist Albert Guðmundsson Albert Guðmundsson Genoa
63' Wissel Monza Wissel Georgios Kyriakopoulos voor Andrea Colpani Monza
68' Doelpunt Genoa Doelpunt Vitinha Genoa 2-2
75' Wissel Monza Wissel Valentín Carboni voor Jean-Daniel Akpa Akpro Monza
75' Wissel Monza Wissel Daniel Maldini voor Dany Mota Monza
79' Doelpunt Monza Doelpunt Daniel Maldini Monza 2-3
84' Wissel Genoa Wissel Caleb Ekuban voor Stefano Sabelli Genoa
86' Wissel Monza Wissel Pedro Pereira voor Samuele Birindelli Monza
86' Wissel Monza Wissel José Machín  voor Matteo Pessina Monza
87' Wissel Genoa Wissel Morten Thorsby voor Milan Badelj Genoa
Video hoogtepunten en samenvatting Genoa - Monza
Opstellingen Genoa - Monza
De opstellingen van Genoa en Monza zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Genoa gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Monza zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Alberto Gilardino
Voorbeschouwing Genoa - Monza

Genoa en Monza treffen elkaar in de 28e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ermanno Feliciani en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Genoa en Monza in de Serie A vond plaats op 10 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Monza. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Monza favoriet. 1 keer wist de ploeg van Genoa te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Genoa. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Genoa 0
Winst Monza 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Genoa op een 12e positie staat, terwijl we Monza terugvinden op de 11e plaats.