Nabeschouwing Genoa - Udinese (2-0) || Serie A 2023/2024

Zaterdag 24 februari 2024 - 20:45 uurIn de Serie A 2023/2024 neemt Genoa het zaterdag 24 februari 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Udinese. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Comunale Luigi Ferraris in Genova.

Via de Genoa - Udinese live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Genoa - Udinese (2-0)

Het Serie A duel tussen Genoa en Udinese is onder leiding van scheidsrechter Francesco Fourneau geëindigd in een 2-0 overwinning voor Genoa. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 36e minuut door Mateo Retegui, waarmee Genoa met 1-0 de leiding nam. Genoa vergrootte in de 40e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Mattia Bani op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 48e minuut kreeg Thomas Kristensen van Udinese voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Udinese de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met een 2-0 stand in het voordeel van Genoa.

Wedstrijdstatistieken Genoa - Udinese
Goals
2
0
Balbezit
65%
35%
Rode kaarten
0
1
Gele kaarten
1
3
Schoten totaal
19
5
Schoten op doel
4
1
Aanvallen
125
75
Gevaarlijke aanvallen
59
29
Passes
602
315
Overtredingen
9
17
Buitenspel
1
2
Corners
8
3
Wissels
5
5
LIVE Genoa - Udinese 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Genoa - Udinese teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
1' Gele kaart Udinese Gele kaart voor Lautaro Giannetti Udinese
30' Gele kaart Genoa Gele kaart voor Koni De Winter Genoa
36' Doelpunt Genoa Doelpunt Mateo Retegui met assist van Albert Guðmundsson Genoa 1-0
40' Doelpunt Genoa Doelpunt Mattia Bani met assist van Albert Guðmundsson Genoa 2-0
41' Gele kaart Udinese Gele kaart voor Thomas Kristensen Udinese
46' Wissel Udinese Wissel Festy Ebosele voor Kingsley Ehizibue Udinese
48' Tweede gele kaart Udinese Tweede gele kaart voor Thomas Kristensen Udinese
54' Wissel Udinese Wissel João Ferreira voor Lazar Samardžić Udinese
54' Wissel Udinese Wissel Hassane Kamara voor Jordan Zemura Udinese
54' Wissel Genoa Wissel Alessandro Vogliacco voor Johan Vásquez Genoa
78' Wissel Udinese Wissel Keinan Davis voor Florian Thauvin Udinese
78' Wissel Genoa Wissel Ruslan Malinovskyi voor Junior Messias Genoa
78' Wissel Genoa Wissel Djed Spence voor Stefano Sabelli Genoa
79' Wissel Genoa Wissel Caleb Ekuban voor Mateo Retegui Genoa
86' Gele kaart Udinese Gele kaart voor Festy Ebosele Udinese
86' Wissel Udinese Wissel Oier Zarraga voor Sandi Lovrić Udinese
87' Wissel Genoa Wissel Kevin Strootman voor Milan Badelj Genoa
Video hoogtepunten en samenvatting Genoa - Udinese
Opstellingen Genoa - Udinese
De opstellingen van Genoa en Udinese zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Genoa gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Udinese zal beginnen in een 3-5-1-1 opstelling.
Voorbeschouwing Genoa - Udinese

Genoa en Udinese treffen elkaar in de 26e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Francesco Fourneau en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Genoa en Udinese in de Serie A vond plaats op 1 oktober 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 31 duels tussen beide teams is Udinese favoriet. 10 keer wist de ploeg van Genoa te winnen, tegenover 9 winstpartijen voor Genoa. 12 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Genoa 9
Winst Udinese 10
Gelijkspel 12
Totaal 31

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Genoa op een 12e positie staat, terwijl we Udinese terugvinden op de 15e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Genoa - Udinese Opstelling Genoa Opstelling Udinese Live Genoa - Udinese Live Genoa - Udinese kijken Genoa - Udinese kijken Live Genoa - Udinese stream Genoa - Udinese Fox Sports Nabeschouwing Genoa - Udinese Uitslag Genoa - Udinese Statistieken Genoa - Udinese Serie A 2023/2024 Genoa - Udinese wedden Genoa - Udinese gokken Genoa - Udinese Unibet