Nabeschouwing Inter Milan - Lecce (2-0) || Serie A 2023/2024

Zaterdag 23 december 2023 - 18:00 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Inter Milan het zaterdag 23 december 2023 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Lecce. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Giuseppe Meazza in Milan.

Via de Inter Milan - Lecce live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Inter Milan - Lecce (2-0)

Het Serie A duel tussen Inter Milan en Lecce is onder leiding van scheidsrechter Matteo Marcenaro geëindigd in een 2-0 overwinning voor Inter Milan. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 43e minuut door Yann Bisseck, waarmee Inter met 1-0 de leiding nam. Inter vergrootte in de 78e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Nicolò Barella op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 83e minuut moest Lecce verder met een man minder nadat Lameck Banda een rode kaart had gekregen. Het lukte Inter Milan in het restant van de wedstrijd echter niet om hiervan te profiteren, want na de rode kaart werd er door beide ploegen niet meer gescoord.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Inter Milan.

LIVE Inter Milan - Lecce 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Inter Milan - Lecce teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Gele kaart Lecce Gele kaart voor Joan González Lecce
16' Gele kaart Inter Gele kaart voor Simone Inzaghi Inter
30' Gele kaart Inter Gele kaart voor Hakan Çalhanoğlu  Inter
43' Doelpunt Inter Doelpunt Yann Bisseck met assist van Hakan Çalhanoğlu  Inter 1-0
46' Wissel Lecce Wissel Mohamed Kaba voor Joan González Lecce
50' Valentin Gendrey Lecce
64' Wissel Lecce Wissel Hamza Rafia voor Gabriel Strefezza Lecce
64' Gele kaart Lecce Gele kaart voor Roberto Piccoli Lecce
73' Wissel Lecce Wissel Nikola Krstović voor Roberto Piccoli Lecce
74' Gele kaart Lecce Gele kaart voor Marin Pongracic Lecce
75' Wissel Inter Wissel Kristjan Asllani  voor Hakan Çalhanoğlu  Inter
78' Doelpunt Inter Doelpunt Nicolò Barella met assist van Marko Arnautović Inter 2-0
83' Rode kaart Lecce Rode kaart voor Lameck Banda Lecce
84' Wissel Inter Wissel Alexis Sánchez voor Marcus Thuram Inter
84' Wissel Inter Wissel Benjamin Pavard voor Carlos Augusto Inter
86' Wissel Lecce Wissel Nicola Sansone voor Rémi Oudin Lecce
86' Wissel Lecce Wissel Lorenzo Venuti voor Valentin Gendrey Lecce
89' Wissel Inter Wissel Davide Frattesi voor Nicolò Barella Inter
89' Wissel Inter Wissel Davy Klaassen voor Henrikh Mkhitaryan Inter
Video hoogtepunten en samenvatting Inter Milan - Lecce
Opstellingen Inter Milan - Lecce
De opstellingen van Inter Milan en Lecce zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Inter Milan gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Lecce zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Inter Milan - Lecce

Inter Milan en Lecce treffen elkaar in de 17e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Matteo Marcenaro en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Inter Milan en Lecce in de Serie A vond plaats op 5 maart 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Inter Milan. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide ploegen is Inter Milan favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl Lecce slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Inter Milan 9
Winst Lecce 1
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Inter Milan op een 1e positie staat, terwijl we Lecce terugvinden op de 12e plaats.