Nabeschouwing Lazio - Lecce (1-0) || Serie A 2023/2024

Zondag 14 januari 2024 - 12:30 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Lazio het zondag 14 januari 2024 om 12:30 uur in eigen huis op tegen Lecce. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Romagnano Sesia.

Via de Lazio - Lecce live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Lazio - Lecce (1-0)

Het Serie A duel tussen Lazio en Lecce is onder leiding van scheidsrechter Maria Sole Ferrieri Caputi geëindigd in een 1-0 overwinning voor Lazio. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 58e minuut door Felipe Anderson, waarmee Lazio met 1-0 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Lazio uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE Lazio - Lecce 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Lazio - Lecce teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Wissel Lazio Wissel Alessio Romagnoli voor Patric Lazio
45' Gele kaart Lazio Gele kaart voor Mattia Zaccagni Lazio
45' Gele kaart Lecce Gele kaart voor Valentin Gendrey Lecce
46' Wissel Lazio Wissel Pedro voor Gustav Isaksen Lazio
57' Wissel Lecce Wissel Lorenzo Venuti voor Valentin Gendrey Lecce
58' Doelpunt Lazio Doelpunt Felipe Anderson met assist van Luis Alberto Lazio 1-0
65' Wissel Lazio Wissel Manuel Lazzari voor Luca Pellegrini Lazio
65' Wissel Lazio Wissel Matías Vecino voor Luis Alberto Lazio
72' Wissel Lecce Wissel Alexis Blin voor Mohamed Kaba Lecce
72' Wissel Lecce Wissel Gabriel Strefezza voor Joan González Lecce
75' Gele kaart Lecce Gele kaart voor Lorenzo Venuti Lecce
77' Gele kaart Lazio Gele kaart voor Mattéo Guendouzi Lazio
79' Wissel Lazio Wissel Ciro Immobile voor Mattia Zaccagni Lazio
81' Gele kaart Lecce Gele kaart voor Ylber Ramadani Lecce
85' Wissel Lecce Wissel Patrick Dorgu voor Antonino Gallo Lecce
85' Wissel Lecce Wissel Roberto Piccoli voor Rémi Oudin Lecce
89' Gele kaart Lazio Gele kaart voor Matías Vecino Lazio
93' Gele kaart Lazio Gele kaart voor Ciro Immobile Lazio
93' Gele kaart Lecce Gele kaart voor Marin Pongracic Lecce
Video hoogtepunten en samenvatting Lazio - Lecce
Opstellingen Lazio - Lecce
De opstellingen van Lazio en Lecce zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Lazio gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Lecce zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Lazio - Lecce

Lazio en Lecce treffen elkaar in de 20e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Maria Sole Ferrieri Caputi en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Lazio en Lecce in de Serie A vond plaats op 20 augustus 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Lecce. Op basis van de afgelopen 13 duels tussen beide ploegen is Lazio favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl Lecce slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Lazio 5
Winst Lecce 4
Totaal 13

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Lazio op een 8e positie staat, terwijl we Lecce terugvinden op de 13e plaats.