Nabeschouwing Lecce - Bologna (1-1) || Serie A 2023/2024

Zondag 3 december 2023 - 12:30 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Lecce het zondag 3 december 2023 om 12:30 uur in eigen huis op tegen Bologna. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Comunale Via del Mare in Lecce.

Via de Lecce - Bologna live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Lecce - Bologna (1-1)

De Serie A 2023/2024 wedstrijd tussen Lecce en Bologna geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 68e minuut door Charalampos Lykogiannis, waarmee Bologna met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van Roberto Piccoli in de 100e minuut zorgde er even later voor dat Lecce weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Lecce - Bologna 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Lecce - Bologna teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

45' Gele kaart Lecce Gele kaart voor Ylber Ramadani Lecce
50' Gele kaart Bologna Gele kaart voor Alexis Saelemaekers Bologna
57' Wissel Lecce Wissel Roberto Piccoli voor Nikola Krstović Lecce
58' Wissel Bologna Wissel Joshua Zirkzee voor Sydney van Hooijdonk Bologna
58' Wissel Bologna Wissel Remo Freuler voor Michel Aebischer Bologna
58' Wissel Bologna Wissel Charalampos Lykogiannis voor Alexis Saelemaekers Bologna
58' Wissel Bologna Wissel Nikola Moro voor Giovanni Fabbian Bologna
63' Wissel Lecce Wissel Nicola Sansone voor Lameck Banda Lecce
63' Wissel Lecce Wissel Alexis Blin voor Rémi Oudin Lecce
68' Doelpunt Bologna Doelpunt Charalampos Lykogiannis Bologna 0-1
77' Wissel Lecce Wissel Hamza Rafia voor Ylber Ramadani Lecce
77' Wissel Lecce Wissel Pontus Almqvist voor Gabriel Strefezza Lecce
84' Gele kaart Lecce Gele kaart voor Marin Pongracic Lecce
85' Wissel Bologna Wissel Kacper Urbanski voor Dan Ndoye Bologna
89' Gele kaart Lecce Gele kaart voor Nicola Sansone Lecce
98' Gele kaart Bologna Gele kaart voor Riccardo Calafiori Bologna
90' Patrick Dorgu Lecce
100' Penalty Lecce Penalty Roberto Piccoli Lecce 1-1
Video hoogtepunten en samenvatting Lecce - Bologna
Opstellingen Lecce - Bologna
De opstellingen van Lecce en Bologna zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Lecce gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Bologna zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Thiago Motta
Voorbeschouwing Lecce - Bologna

Lecce en Bologna treffen elkaar in de 14e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniele Doveri en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Lecce en Bologna in de Serie A vond plaats op 4 juni 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Bologna. Op basis van de afgelopen 10 duels tussen beide teams is Bologna favoriet. 7 keer wist de ploeg van Lecce te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Lecce. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Lecce 1
Winst Bologna 7
Totaal 10

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Lecce op een 13e positie staat, terwijl we Bologna terugvinden op de 6e plaats.