Nabeschouwing Lecce - Roma (0-0) || Serie A 2023/2024

Maandag 1 april 2024 - 18:00 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Lecce het maandag 1 april 2024 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Roma. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Comunale Via del Mare in Lecce.

Via de Lecce - Roma live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Lecce - Roma (0-0)

De Serie A 2023/2024 wedstrijd tussen Lecce en Roma geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het meeste balbezit was gedurende de wedstrijd voor Roma, dat de bal veel in de ploeg hield en daarmee voldoende mogelijkheid had om iets op te bouwen. De meeste kansen waren voor Lecce, dat de kansen alleen niet wist om te zetten in doelpunten.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter Matteo Marcenaro niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 0-0 eindstand.

LIVE Lecce - Roma 0-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Lecce - Roma teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Gele kaart Roma Gele kaart voor Evan Ndicka Roma
38' Gele kaart Lecce Gele kaart voor Roberto Piccoli Lecce
45' Gele kaart Lecce Gele kaart voor Federico Baschirotto Lecce
46' Wissel Roma Wissel Dean Huijsen voor Evan Ndicka Roma
61' Wissel Lecce Wissel Lameck Banda voor Pontus Almqvist Lecce
62' Wissel Lecce Wissel Nicola Sansone voor Roberto Piccoli Lecce
64' Wissel Roma Wissel Houssem Aouar voor Edoardo Bove Roma
64' Wissel Roma Wissel Stephan El Shaarawy voor Nicola Zalewski Roma
72' Wissel Lecce Wissel Rémi Oudin voor Patrick Dorgu Lecce
81' Gele kaart Lecce Gele kaart voor Ylber Ramadani Lecce
82' Wissel Lecce Wissel Lorenzo Venuti voor Antonino Gallo Lecce
83' Wissel Roma Wissel Paulo Dybala  voor Tommaso Baldanzi Roma
83' Wissel Roma Wissel Zeki Çelik voor Rick Karsdorp Roma
84' Gele kaart Roma Gele kaart voor Bryan Cristante Roma
Video hoogtepunten en samenvatting Lecce - Roma
Opstellingen Lecce - Roma
De opstellingen van Lecce en Roma zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Lecce gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Roma zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Lecce - Roma

Lecce en Roma treffen elkaar in de 30e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Matteo Marcenaro en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Lecce en Roma in de Serie A vond plaats op 5 november 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Roma. Op basis van de afgelopen 13 duels tussen beide teams is Roma favoriet. 10 keer wist de ploeg van Lecce te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Lecce. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Lecce 1
Winst Roma 10
Totaal 13

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Lecce op een 14e positie staat, terwijl we Roma terugvinden op de 5e plaats.