Nabeschouwing Milan - Juventus (0-1) || Serie A 2023/2024

Zondag 22 oktober 2023 - 20:45 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Milan het zondag 22 oktober 2023 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Juventus. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Giuseppe Meazza in Milan.

Via de Milan - Juventus live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Milan - Juventus (0-1)

Het Serie A duel tussen Milan en Juventus is onder leiding van scheidsrechter Maurizio Mariani geëindigd in een 0-1 overwinning voor Juventus. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor Malick Thiaw in de 40e minuut, waardoor Milan met een man minder kwam te staan. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 63 minuten was het Manuel Locatelli die Juventus op een 0-1 voorsprong zette. Dit was ook direct het enige doelpunt van de wedstrijd, want beide ploegen wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Juventus uiteindelijk een bescheiden 0-1 overwinning wist te boeken.

LIVE Milan - Juventus 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Milan - Juventus teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

40' Rode kaart Milan Rode kaart voor Malick Thiaw Milan
43' Wissel Milan Wissel Pierre Kalulu voor Christian Pulišić Milan
52' Gele kaart Juventus Gele kaart voor Timothy Weah Juventus
56' Wissel Juventus Wissel Andrea Cambiaso voor Filip Kostić Juventus
56' Wissel Juventus Wissel Dušan Vlahović voor Moise Kean Juventus
60' Wissel Milan Wissel Luka Jović voor Olivier Giroud Milan
60' Wissel Milan Wissel Rade Krunić voor Yacine Adli Milan
61' Gele kaart Milan Gele kaart voor Tijjani Reijnders Milan
63' Doelpunt Juventus Doelpunt Manuel Locatelli met assist van Timothy Weah Juventus 0-1
67' Gele kaart Juventus Gele kaart voor Weston McKennie Juventus
71' Gele kaart Juventus Gele kaart voor Federico Gatti Juventus
72' Gele kaart Juventus Gele kaart voor Manuel Locatelli Juventus
78' Wissel Juventus Wissel Federico Chiesa voor Arkadiusz Milik Juventus
78' Wissel Juventus Wissel Dean Huijsen voor Federico Gatti Juventus
79' Wissel Milan Wissel Luka Romero voor Tijjani Reijnders Milan
79' Wissel Milan Wissel Simon Kjær voor Davide Calabria Milan
83' Wissel Juventus Wissel Fabio Miretti voor Timothy Weah Juventus
95' Gele kaart Juventus Gele kaart voor Massimiliano Allegri Juventus
Video hoogtepunten en samenvatting Milan - Juventus
Opstellingen Milan - Juventus
De opstellingen van Milan en Juventus zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Milan gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Juventus zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Coach Massimiliano Allegri
Voorbeschouwing Milan - Juventus

Milan en Juventus treffen elkaar in de 9e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Maurizio Mariani en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Milan en Juventus in de Serie A vond plaats op 28 mei 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Milan. Op basis van de afgelopen 33 duels tussen beide teams is Juventus favoriet. 18 keer wist de ploeg van Milan te winnen, tegenover 9 winstpartijen voor Milan. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Milan 9
Winst Juventus 18
Gelijkspel 6
Totaal 33

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Milan op een 2e positie staat, terwijl we Juventus terugvinden op de 4e plaats.