Nabeschouwing Monza - Juventus (1-2) || Serie A 2023/2024

Vrijdag 1 december 2023 - 20:45 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Monza het vrijdag 1 december 2023 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Juventus. De wedstrijd wordt gespeeld in U-Power Stadium in Monza.

Via de Monza - Juventus live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Monza - Juventus (1-2)

Het Serie A duel tussen Monza en Juventus is onder leiding van scheidsrechter Michael Fabbri geëindigd in een 1-2 overwinning voor Juventus. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 11e minuut van de eerste helft van de wedstrijd kreeg Dušan Vlahović van Juventus via een penalty de kans om zijn team van 11 meter op voorsprong te schieten. Hij wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de stand 0-0 bleef. Op de eerste goal hoefde niet lang gewacht te worden, want al na 12 minuten was het Adrien Rabiot die Juventus op een 0-1 voorsprong zette. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte Valentín Carboni namens Monza in de 91e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat Federico Gatti namens Juventus in de 94e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 1-2 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Michael Fabbri, waardoor Juventus dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Monza - Juventus 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Monza - Juventus teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Gele kaart Monza Gele kaart voor Georgios Kyriakopoulos Monza
11' Penalty gemist Juventus Penalty gemist Dušan Vlahović Dušan Vlahović Juventus
12' Doelpunt Juventus Doelpunt Adrien Rabiot met assist van Hans Nicolussi Caviglia Juventus 0-1
30' Gele kaart Juventus Gele kaart voor Bremer Juventus
46' Wissel Monza Wissel Lorenzo Colombo voor Samuele Birindelli Monza
46' Wissel Monza Wissel Dany Mota voor José Machín Monza
66' Wissel Monza Wissel Andrea Carboni voor Pablo Marí Monza
66' Wissel Monza Wissel Pedro Pereira voor Georgios Kyriakopoulos Monza
70' Wissel Juventus Wissel Danilo voor Hans Nicolussi Caviglia Juventus
70' Wissel Juventus Wissel Arkadiusz Milik voor Dušan Vlahović Juventus
76' Wissel Monza Wissel Valentín Carboni voor Andrea Colpani Monza
76' Wissel Juventus Wissel Moise Kean voor Federico Chiesa Juventus
81' Gele kaart Juventus Gele kaart voor Arkadiusz Milik Juventus
87' Wissel Juventus Wissel Manuel Locatelli voor Andrea Cambiaso Juventus
91' Doelpunt Monza Doelpunt Valentín Carboni met assist van Pedro Pereira Monza 1-1
94' Doelpunt Juventus Doelpunt Federico Gatti met assist van Adrien Rabiot Juventus 1-2
Video hoogtepunten en samenvatting Monza - Juventus
Opstellingen Monza - Juventus
De opstellingen van Monza en Juventus zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Monza gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Juventus zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Monza - Juventus

Monza en Juventus treffen elkaar in de 14e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Michael Fabbri en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Monza en Juventus in de Serie A vond plaats op 29 januari 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Monza. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is Monza favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Juventus slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Monza 2
Winst Juventus 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Monza op een 9e positie staat, terwijl we Juventus terugvinden op de 2e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mistig.