Nabeschouwing Monza - Milan (4-2) || Serie A 2023/2024

Zondag 18 februari 2024 - 20:45 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Monza het zondag 18 februari 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Milan. De wedstrijd wordt gespeeld in U-Power Stadium in Monza.

Via de Monza - Milan live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Monza - Milan (4-2)

Het Serie A duel tussen Monza en Milan is onder leiding van scheidsrechter Andrea Colombo geëindigd in een 4-2 overwinning voor Monza. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 51e minuut door Dany Mota, waarmee Monza met 2-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 45e minuut voor dat Monza via Matteo Pessina op 1-0 kwam te staan. In de 52e minuut moest Milan verder met een man minder nadat Luka Jović een rode kaart had gekregen.

In de 64e minuut was het Milan dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van Olivier Giroud. Na 88 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Christian Pulišić de 2-2 maakte namens Milan. In de 95e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het Lorenzo Colombo die namens Monza het net wist te raken. Even later viel het zesde en tevens laatste doelpunt van de wedstrijd. In de 90e minuut was het Monza dat via Warren Bondo de stand op 3-2 zette en daarmee ook de einduitslag bepaalde.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Andrea Colombo bij een 4-2 eindstand in het voordeel van Monza.

LIVE Monza - Milan 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Monza - Milan teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

33' Gele kaart Monza Gele kaart voor Milan Đurić Monza
43' Wissel Monza Wissel Alessandro Sorrentino voor Michele Di Gregorio Monza
51' Doelpunt Monza Doelpunt Dany Mota met assist van Andrea Colpani Monza 2-0
45' Penalty Monza Penalty Matteo Pessina Monza 1-0
53' Gele kaart Monza Gele kaart voor Matteo Pessina Monza
46' Wissel Milan Wissel Tijjani Reijnders voor Yacine Adli Milan
46' Wissel Milan Wissel Rafael Leão voor Noah Okafor Milan
46' Wissel Milan Wissel Christian Pulišić voor Samuel Chukwueze Milan
50' Gele kaart Monza Gele kaart voor Raffaele Palladino Monza
51' Luka Jović Milan
52' Rode kaart Milan Rode kaart voor Luka Jović Milan
54' Wissel Milan Wissel Olivier Giroud voor Ismael Bennacer Milan
64' Doelpunt Milan Doelpunt Olivier Giroud met assist van Christian Pulišić Milan 2-1
66' Wissel Monza Wissel Warren Bondo voor Valentín Carboni Monza
66' Wissel Monza Wissel Lorenzo Colombo voor Milan Đurić Monza
76' Gele kaart Monza Gele kaart voor Dany Mota Monza
76' Gele kaart Monza Gele kaart voor Warren Bondo Monza
81' Wissel Monza Wissel Daniel Maldini voor Dany Mota Monza
81' Wissel Monza Wissel Pedro Pereira voor Andrea Colpani Monza
83' Wissel Milan Wissel Yunus Musah voor Alessandro Florenzi Milan
83' Gele kaart Milan Gele kaart voor Matteo Gabbia Milan
88' Doelpunt Milan Doelpunt Christian Pulišić met assist van Malick Thiaw Milan 2-2
95' Doelpunt Monza Doelpunt Lorenzo Colombo met assist van Matteo Pessina Monza 4-2
90' Doelpunt Monza Doelpunt Warren Bondo met assist van Daniel Maldini Monza 3-2
90' Matteo Pessina Monza
Video hoogtepunten en samenvatting Monza - Milan
Opstellingen Monza - Milan
De opstellingen van Monza en Milan zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Monza gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Milan zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Monza - Milan

Monza en Milan treffen elkaar in de 25e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Andrea Colombo en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Monza en Milan in de Serie A vond plaats op 17 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Milan. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide teams is Milan favoriet. 3 keer wist de ploeg van Monza te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Monza. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Monza 0
Winst Milan 3
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Monza op een 12e positie staat, terwijl we Milan terugvinden op de 3e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mistig.