Nabeschouwing Monza - Roma (1-4) || Serie A 2023/2024

Zaterdag 2 maart 2024 - 18:00 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Monza het zaterdag 2 maart 2024 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Roma. De wedstrijd wordt gespeeld in U-Power Stadium in Monza.

Via de Monza - Roma live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Monza - Roma (1-4)

Het Serie A duel tussen Monza en Roma is onder leiding van scheidsrechter Marco Piccinini geëindigd in een 1-4 overwinning voor Roma. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 38e minuut door Lorenzo Pellegrini, waarmee Roma met 0-1 de leiding nam. Roma vergrootte in de 42e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Romelu Lukaku  op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 63e minuut volgde een derde treffer van Roma, waarmee Paulo Dybala zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Leandro Paredes zette Roma even later op 0-4 nadat hij een door scheidsrechter Marco Piccinini toegekende penalty wist te benutten. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 87e minuut wist Andrea Carboni namens Monza de eindstand op het scorebord te zetten: 1-4.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Marco Piccinini bij een 1-4 eindstand in het voordeel van Roma.

LIVE Monza - Roma 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Monza - Roma teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' VAR: Afgekeurd doelpunt Bryan Cristante Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Bryan Cristante Roma
22' Wissel Monza Wissel Valentín Carboni voor Roberto Gagliardini Monza
25' Gele kaart Roma Gele kaart voor Rasmus Kristensen Roma
27' Wissel Roma Wissel Zeki Çelik voor Rasmus Kristensen Roma
38' Doelpunt Roma Doelpunt Lorenzo Pellegrini met assist van Romelu Lukaku  Roma 0-1
42' Doelpunt Roma Doelpunt Romelu Lukaku  met assist van Paulo Dybala Roma 0-2
46' Wissel Monza Wissel Georgios Kyriakopoulos voor Andrea Colpani Monza
48' Gele kaart Roma Gele kaart voor Angeliño Roma
58' Gele kaart Roma Gele kaart voor Mile Svilar Roma
59' Wissel Roma Wissel Edoardo Bove voor Lorenzo Pellegrini Roma
59' Wissel Roma Wissel Chris Smalling voor Angeliño Roma
62' Gele kaart Monza Gele kaart voor Warren Bondo Monza
63' Doelpunt Roma Doelpunt Paulo Dybala Roma 0-3
66' Wissel Monza Wissel Daniel Maldini voor Dany Mota Monza
77' Wissel Roma Wissel Tommaso Baldanzi voor Paulo Dybala Roma
77' Wissel Roma Wissel Dean Huijsen voor Gianluca Mancini Roma
81' Dean Huijsen Roma
82' Penalty Roma Penalty Leandro Paredes Valentín Carboni Roma 0-4
84' Gele kaart Roma Gele kaart voor Bryan Cristante Roma
85' Wissel Monza Wissel Giulio Donati voor Luca Caldirola Monza
85' Wissel Monza Wissel Jean-Daniel Akpa Akpro voor Milan Đurić Monza
87' Doelpunt Monza Doelpunt Andrea Carboni met assist van Valentín Carboni Monza 1-4
Video hoogtepunten en samenvatting Monza - Roma
Opstellingen Monza - Roma
De opstellingen van Monza en Roma zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Monza gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Roma zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Monza - Roma

Monza en Roma treffen elkaar in de 27e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marco Piccinini en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Monza en Roma in de Serie A vond plaats op 22 oktober 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Roma. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide teams is Roma favoriet. 2 keer wist de ploeg van Monza te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Monza. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Monza 0
Winst Roma 2
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Monza op een 11e positie staat, terwijl we Roma terugvinden op de 6e plaats.