Nabeschouwing Napoli - Frosinone (2-2) || Serie A 2023/2024

Zondag 14 april 2024 - 12:30 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Napoli het zondag 14 april 2024 om 12:30 uur in eigen huis op tegen Frosinone. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Diego Armando Maradona in Naples.

Via de Napoli - Frosinone live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Napoli - Frosinone (2-2)

De Serie A 2023/2024 wedstrijd tussen Napoli en Frosinone geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door Matteo Politano, waarmee Napoli met 1-0 de leiding nam. Frosinone kreeg via Matìas Soulé in de 30e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Michael Fabbri de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte Walid Cheddira namens Frosinone in de 50e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

In de 63e minuut was het Napoli dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van Victor Osimhen. Na 73 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Walid Cheddira de 2-2 maakte namens Frosinone. Na 98 minuten kon Mário Rui van het veld vertrekken na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat Napoli het laatste deel van de wedstrijd met een man minder moest afmaken.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Napoli - Frosinone 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Napoli - Frosinone teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Doelpunt Napoli Doelpunt Matteo Politano met assist van Giovanni Di Lorenzo Napoli 1-0
29' Gele kaart Napoli Gele kaart voor Amir Rrahmani Napoli
30' Penalty gemist Frosinone Penalty gemist Matìas Soulé Matìas Soulé Frosinone
50' Doelpunt Frosinone Doelpunt Walid Cheddira met assist van Matìas Soulé Frosinone 1-1
63' Doelpunt Napoli Doelpunt Victor Osimhen met assist van Khvicha Kvaratskhelia Napoli 2-1
66' Gele kaart Napoli Gele kaart voor Mário Rui Napoli
73' Doelpunt Frosinone Doelpunt Walid Cheddira met assist van Nadir Zortea Frosinone 2-2
77' Wissel Napoli Wissel Giacomo Raspadori voor Matteo Politano Napoli
78' Wissel Frosinone Wissel Demba Seck voor Matìas Soulé Frosinone
78' Wissel Frosinone Wissel Reinier voor Marco Brescianini Frosinone
78' Wissel Napoli Wissel Jens Cajuste voor Piotr Zieliński Napoli
85' Wissel Napoli Wissel Giovanni Simeone voor Frank Anguissa Napoli
95' Wissel Frosinone Wissel Francesco Gelli voor Luca Mazzitelli  Frosinone
95' Wissel Frosinone Wissel Mateus Lusuardi voor Nadir Zortea Frosinone
97' Gele kaart Frosinone Gele kaart voor Caleb Okoli Frosinone
98' Tweede gele kaart Napoli Tweede gele kaart voor Mário Rui Napoli
Video hoogtepunten en samenvatting Napoli - Frosinone
Opstellingen Napoli - Frosinone
De opstellingen van Napoli en Frosinone zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Napoli gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Frosinone zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Napoli - Frosinone

Napoli en Frosinone treffen elkaar in de 32e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Michael Fabbri en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Napoli en Frosinone in de Serie A vond plaats op 19 augustus 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Napoli. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide ploegen is Napoli favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl Frosinone slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Napoli 5
Winst Frosinone 0
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Napoli op een 8e positie staat, terwijl we Frosinone terugvinden op de 18e plaats.