Nabeschouwing Napoli - Juventus (2-1) || Serie A 2023/2024

Zondag 3 maart 2024 - 20:45 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Napoli het zondag 3 maart 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Juventus. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Diego Armando Maradona in Naples.

Via de Napoli - Juventus live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Napoli - Juventus (2-1)

Het Serie A duel tussen Napoli en Juventus is onder leiding van scheidsrechter Maurizio Mariani geëindigd in een 2-1 overwinning voor Napoli. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 42e minuut door Khvicha Kvaratskhelia, waarmee Napoli met 1-0 de leiding nam. Juventus kwam in de 81e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Federico Chiesa, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 88e minuut zette Giacomo Raspadori zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Napoli de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Napoli kreeg een penalty toegewezen in de 88e minuut, die werd genomen door Victor Osimhen . Deze wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de 2-1 op het scorebord bleef staan.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Maurizio Mariani, waardoor Napoli dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Napoli - Juventus 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Napoli - Juventus teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Gele kaart Juventus Gele kaart voor Dušan Vlahović Juventus
26' Gele kaart Juventus Gele kaart voor Bremer Juventus
28' Gele kaart Juventus Gele kaart voor Andrea Cambiaso Juventus
42' Doelpunt Napoli Doelpunt Khvicha Kvaratskhelia Napoli 1-0
47' Gele kaart Napoli Gele kaart voor Hamed Junior Traorè Napoli
65' Wissel Napoli Wissel Leo Østigård voor Amir Rrahmani  Napoli
65' Wissel Napoli Wissel Giacomo Raspadori voor Matteo Politano Napoli
65' Wissel Napoli Wissel Piotr Zielinski voor Hamed Junior Traorè Napoli
66' Wissel Juventus Wissel Timothy Weah  voor Andrea Cambiaso Juventus
76' Wissel Juventus Wissel Kenan Yıldız voor Samuel Iling Juventus
76' Wissel Juventus Wissel Joseph Nonge Boende voor Fabio Miretti Juventus
81' Doelpunt Juventus Doelpunt Federico Chiesa met assist van Carlos Alcaraz Juventus 1-1
86' Gele kaart Juventus Gele kaart voor Victor Osimhen  Juventus
87' Joseph Nonge Boende Napoli
88' Doelpunt Napoli Doelpunt Giacomo Raspadori Napoli 2-1
88' Penalty gemist Napoli Penalty gemist Victor Osimhen  Victor Osimhen  Napoli
95' Gele kaart Napoli Gele kaart voor Francesco Calzona Napoli
90' Wissel Juventus Wissel Danilo voor Joseph Nonge Boende Juventus
90' Wissel Juventus Wissel Arkadiusz Milik voor Carlos Alcaraz Juventus
93' Wissel Napoli Wissel Jesper Lindstrøm voor Khvicha Kvaratskhelia Napoli
Video hoogtepunten en samenvatting Napoli - Juventus
Opstellingen Napoli - Juventus
De opstellingen van Napoli en Juventus zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Napoli gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Juventus zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Napoli - Juventus

Napoli en Juventus treffen elkaar in de 27e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Maurizio Mariani en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Napoli en Juventus in de Serie A vond plaats op 8 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Juventus. Op basis van de afgelopen 33 duels tussen beide teams is Juventus favoriet. 15 keer wist de ploeg van Napoli te winnen, tegenover 13 winstpartijen voor Napoli. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Napoli 13
Winst Juventus 15
Gelijkspel 5
Totaal 33

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Napoli op een 8e positie staat, terwijl we Juventus terugvinden op de 2e plaats.