Nabeschouwing Napoli - Milan (2-2) || Serie A 2023/2024

Zondag 29 oktober 2023 - 20:45 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Napoli het zondag 29 oktober 2023 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Milan. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Diego Armando Maradona in Naples.

Via de Napoli - Milan live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Napoli - Milan (2-2)

De Serie A 2023/2024 wedstrijd tussen Napoli en Milan geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 0-2 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 22e minuut door Olivier Giroud, waarmee Milan met 0-1 de leiding nam. Milan vergrootte in de 31e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Olivier Giroud op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 50e minuut wist Napoli de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Matteo Politano.

Na 63 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Giacomo Raspadori de 2-2 maakte voor Napoli. In de 89e minuut moest Napoli verder met een man minder, nadat Natan een tweede gele kaart kreeg.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Napoli - Milan 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Napoli - Milan teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Wissel Milan Wissel Marco Pellegrino voor Pierre Kalulu Milan
22' Doelpunt Milan Doelpunt Olivier Giroud met assist van Christian Pulišić Milan 0-1
31' Doelpunt Milan Doelpunt Olivier Giroud met assist van Davide Calabria Milan 0-2
46' Wissel Napoli Wissel Giovanni Simeone voor Eljif Elmas Napoli
46' Wissel Napoli Wissel Leo Østigård voor Amir Rrahmani  Napoli
46' Wissel Napoli Wissel Mathías Olivera voor Mário Rui Napoli
46' Wissel Milan Wissel Luka Romero voor Christian Pulišić Milan
50' Doelpunt Napoli Doelpunt Matteo Politano met assist van Giovanni Di Lorenzo Napoli 1-2
53' Gele kaart Napoli Gele kaart voor Natan Napoli
55' Gele kaart Milan Gele kaart voor Tijjani Reijnders Milan
62' Gele kaart Milan Gele kaart voor Luka Romero Milan
63' Doelpunt Napoli Doelpunt Giacomo Raspadori Napoli 2-2
65' Gele kaart Napoli Gele kaart voor Giovanni Di Lorenzo Napoli
77' Wissel Napoli Wissel Frank Anguissa voor Piotr Zielinski Napoli
78' Gele kaart Milan Gele kaart voor Yunus Musah Milan
80' Wissel Milan Wissel Luka Jović voor Rafael Leão Milan
81' Wissel Milan Wissel Noah Okafor voor Olivier Giroud Milan
83' Wissel Napoli Wissel Alessandro Zanoli voor Matteo Politano Napoli
86' Gele kaart Napoli Gele kaart voor Alessandro Zanoli Napoli
87' Wissel Milan Wissel Alessandro Florenzi voor Marco Pellegrino Milan
89' Tweede gele kaart Napoli Tweede gele kaart voor Natan Napoli
Video hoogtepunten en samenvatting Napoli - Milan
Opstellingen Napoli - Milan
De opstellingen van Napoli en Milan zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Napoli gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Milan zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Napoli - Milan

Napoli en Milan treffen elkaar in de 10e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniele Orsato en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Napoli en Milan in de Serie A vond plaats op 2 april 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Milan. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide ploegen is Napoli favoriet. De thuisploeg wist 13 keer te winnen, terwijl Milan slechts 8 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 11 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Napoli 13
Winst Milan 8
Gelijkspel 11
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Napoli op een 4e positie staat, terwijl we Milan terugvinden op de 3e plaats.