Nabeschouwing Napoli - Roma (2-2) || Serie A 2023/2024

Zondag 28 april 2024 - 18:00 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Napoli het zondag 28 april 2024 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Roma. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Diego Armando Maradona in Naples.

Via de Napoli - Roma live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Napoli - Roma (2-2)

De Serie A 2023/2024 wedstrijd tussen Napoli en Roma geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 59 minuten. Paulo Dybala  maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Roma vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Napoli kwam in de 64e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Mathías Olivera, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 84e minuut werd door de scheidsrechter opnieuw een strafschop gegeven. Dit keer was het Victor Osimhen van Napoli die de aanloop nam en niet faalde vanaf 11 meter: 2-1.

In de slotfase van de wedstrijd viel dan toch nog de gelijkmaker voor Roma nadat Tammy Abraham in de 88e minuut wist te scoren en daarmee de stand op 2-2 zette. Uiteindelijk bleek dit het laatste doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Napoli - Roma 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Napoli - Roma teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

59' Penalty Roma Penalty Paulo Dybala  Roma 0-1
61' Wissel Roma Wissel Angeliño voor Stephan El Shaarawy Roma
64' Doelpunt Napoli Doelpunt Mathías Olivera met assist van Jens Cajuste Napoli 1-1
69' Wissel Roma Wissel Tammy Abraham voor Sardar Azmoun  Roma
69' Wissel Roma Wissel Renato Sanches  voor Edoardo Bove Roma
69' Wissel Napoli Wissel Hamed Junior Traorè voor Jens Cajuste Napoli
70' Wissel Napoli Wissel Cyril Ngonge voor Matteo Politano Napoli
75' Gele kaart Napoli Gele kaart voor Amir Rrahmani Napoli
80' Gele kaart Napoli Gele kaart voor Frank Anguissa Napoli
82' VAR: Afgekeurd doelpunt Khvicha Kvaratskhelia Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Khvicha Kvaratskhelia Napoli
84' Penalty Napoli Penalty Victor Osimhen Napoli 2-1
86' Wissel Roma Wissel Tommaso Baldanzi voor Rasmus Kristensen  Roma
86' Wissel Napoli Wissel Giacomo Raspadori voor Khvicha Kvaratskhelia Napoli
88' Doelpunt Roma Doelpunt Tammy Abraham met assist van Evan Ndicka Roma 2-2
88' Wissel Napoli Wissel Leo Østigård voor Hamed Junior Traorè Napoli
90' Tammy Abraham Roma
Video hoogtepunten en samenvatting Napoli - Roma
Opstellingen Napoli - Roma
De opstellingen van Napoli en Roma zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Napoli gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Roma zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Napoli - Roma

Napoli en Roma treffen elkaar in de 34e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Simone Sozza en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Napoli en Roma in de Serie A vond plaats op 23 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Roma. Op basis van de afgelopen 33 duels tussen beide ploegen is Napoli favoriet. De thuisploeg wist 13 keer te winnen, terwijl Roma slechts 12 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Napoli 13
Winst Roma 12
Gelijkspel 8
Totaal 33

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Napoli op een 8e positie staat, terwijl we Roma terugvinden op de 5e plaats.