Nabeschouwing Roma - Atalanta (1-1) || Serie A 2023/2024

Zondag 7 januari 2024 - 20:45 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Roma het zondag 7 januari 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Atalanta. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Romagnano Sesia.

Via de Roma - Atalanta live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roma - Atalanta (1-1)

De Serie A 2023/2024 wedstrijd tussen Roma en Atalanta geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door Teun Koopmeiners, waarmee Atalanta met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van Paulo Dybala in de 39e minuut zorgde er even later voor dat Roma weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 94e minuut moest Roma verder met een man minder nadat José Mourinho een rode kaart had gekregen. Het lukte Atalanta in het restant van de wedstrijd echter niet om hiervan te profiteren, want na de rode kaart werd er door beide ploegen niet meer gescoord.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met dezelfde stand die na 45 minuten al op het scorebord stond: 1-1.

LIVE Roma - Atalanta 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roma - Atalanta teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt Atalanta Doelpunt Teun Koopmeiners met assist van Aleksei Miranchuk Atalanta 0-1
29' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor Giorgio Scalvini Atalanta
37' Matteo Ruggeri Roma
37' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor Rick Karsdorp Atalanta
39' Penalty Roma Penalty Paulo Dybala Roma 1-1
43' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor Éderson Atalanta
52' Gele kaart Roma Gele kaart voor José Mourinho Roma
46' Wissel Roma Wissel Dean Huijsen voor Diego Llorente Roma
46' Wissel Atalanta Wissel Gianluca Scamacca voor Charles De Ketelaere Atalanta
55' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor Teun Koopmeiners Atalanta
63' Gele kaart Roma Gele kaart voor Rasmus Kristensen Roma
64' Wissel Atalanta Wissel Davide Zappacosta voor Matteo Ruggeri Atalanta
65' Wissel Roma Wissel Leonardo Spinazzola voor Nicola Zalewski Roma
65' Wissel Roma Wissel Zeki Çelik voor Rick Karsdorp Roma
65' Wissel Atalanta Wissel Mario Pasalic voor Éderson Atalanta
73' Wissel Roma Wissel Leandro Paredes voor Lorenzo Pellegrini Roma
74' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor Davide Zappacosta Atalanta
79' Wissel Atalanta Wissel José Luis Palomino voor Sead Kolasinac Atalanta
84' Wissel Roma Wissel Stephan El Shaarawy voor Paulo Dybala Roma
86' Wissel Atalanta Wissel Isak Hien voor Giorgio Scalvini Atalanta
90' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor Emil Holm Atalanta
94' Rode kaart Roma Rode kaart voor José Mourinho Roma
Video hoogtepunten en samenvatting Roma - Atalanta
Opstellingen Roma - Atalanta
De opstellingen van Roma en Atalanta zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roma gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Atalanta zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Gian Piero Gasperini
Voorbeschouwing Roma - Atalanta

Roma en Atalanta treffen elkaar in de 19e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Gianluca Aureliano en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Roma en Atalanta in de Serie A vond plaats op 24 april 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Atalanta. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide ploegen is Roma favoriet. De thuisploeg wist 14 keer te winnen, terwijl Atalanta slechts 11 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Roma 14
Winst Atalanta 11
Gelijkspel 7
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Roma op een 8e positie staat, terwijl we Atalanta terugvinden op de 7e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is sneeuw.