Nabeschouwing Roma - Fiorentina (1-1) || Serie A 2023/2024

Zondag 10 december 2023 - 20:45 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Roma het zondag 10 december 2023 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Fiorentina. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Romagnano Sesia.

Via de Roma - Fiorentina live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roma - Fiorentina (1-1)

De Serie A 2023/2024 wedstrijd tussen Roma en Fiorentina geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Roma kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van Romelu Lukaku . In de 64e minuut kreeg Nicola Zalewski van Roma voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Roma de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte Lucas Martínez Quarta namens Fiorentina in de 66e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

In de 87e minuut werd Romelu Lukaku  van Roma met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Roma het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen. In de 97e minuut werd Nikola Milenković van Fiorentina met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Roma met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Roma - Fiorentina 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roma - Fiorentina teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Roma Doelpunt Romelu Lukaku  met assist van Paulo Dybala Roma 1-0
25' Wissel Roma Wissel Sardar Azmoun voor Paulo Dybala Roma
37' Gele kaart Roma Gele kaart voor Bryan Cristante Roma
41' Gele kaart Roma Gele kaart voor Nicola Zalewski Roma
62' Wissel Roma Wissel Stephan El Shaarawy voor Sardar Azmoun Roma
64' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Jonathan Ikoné Fiorentina
64' Tweede gele kaart Roma Tweede gele kaart voor Nicola Zalewski Roma
66' Doelpunt Fiorentina Doelpunt Lucas Martínez Quarta met assist van Christian Kouamé Fiorentina 1-1
72' Wissel Fiorentina Wissel Nicolás González voor Jonathan Ikoné Fiorentina
75' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Cristiano Biraghi Fiorentina
77' Wissel Fiorentina Wissel Riccardo Sottil voor Giacomo Bonaventura Fiorentina
80' Gele kaart Roma Gele kaart voor Leandro Paredes Roma
81' Wissel Fiorentina Wissel Maxime López voor Michael Kayode Fiorentina
85' Wissel Roma Wissel Edoardo Bove voor Lorenzo Pellegrini Roma
86' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Alfred Duncan Fiorentina
87' Rode kaart Roma Rode kaart voor Romelu Lukaku  Roma
96' Gele kaart Roma Gele kaart voor Diego Llorente Roma
97' Rode kaart Fiorentina Rode kaart voor Nikola Milenković Fiorentina
Video hoogtepunten en samenvatting Roma - Fiorentina
Opstellingen Roma - Fiorentina
De opstellingen van Roma en Fiorentina zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roma gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Fiorentina zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Roma - Fiorentina

Roma en Fiorentina treffen elkaar in de 15e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Antonio Rapuano en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Roma en Fiorentina in de Serie A vond plaats op 27 mei 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Fiorentina. Op basis van de afgelopen 36 duels tussen beide ploegen is Roma favoriet. De thuisploeg wist 21 keer te winnen, terwijl Fiorentina slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Roma 21
Winst Fiorentina 7
Gelijkspel 8
Totaal 36

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Roma op een 5e positie staat, terwijl we Fiorentina terugvinden op de 8e plaats.