Nabeschouwing Roma - Hellas Verona (2-1) || Serie A 2023/2024

Zaterdag 20 januari 2024 - 18:00 uur



In de Serie A 2023/2024 neemt Roma het zaterdag 20 januari 2024 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Hellas Verona. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Romagnano Sesia.

Via de Roma - Hellas Verona live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roma - Hellas Verona (2-1)

Het Serie A duel tussen Roma en Hellas Verona is onder leiding van scheidsrechter Juan Luca Sacchi geëindigd in een 2-1 overwinning voor Roma. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 19e minuut door Romelu Lukaku , waarmee Roma met 1-0 de leiding nam. Roma vergrootte in de 25e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Lorenzo Pellegrini op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Een penalty in de 66e minuut was de ideale kans voor Hellas Verona om te scoren. Milan Đurić was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 2-0 bleef.

In de 76e minuut was het Hellas Verona dat op een 2-1 voorsprong kwam na een goal van Michael Folorunsho, die daarmee ook meteen de wedstrijd besliste.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Juan Luca Sacchi, waardoor Roma dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Roma - Hellas Verona
Goals
2
1
Balbezit
62%
38%
Gele kaarten
2
2
Schoten totaal
9
12
Schoten op doel
2
3
Aanvallen
90
127
Gevaarlijke aanvallen
28
42
Passes
594
356
Overtredingen
13
14
Buitenspel
5
1
Corners
1
2
Wissels
3
3
LIVE Roma - Hellas Verona 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roma - Hellas Verona teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
19' Doelpunt Roma Doelpunt Romelu Lukaku  met assist van Stephan El Shaarawy Roma 1-0
25' Doelpunt Roma Doelpunt Lorenzo Pellegrini met assist van Stephan El Shaarawy Roma 2-0
28' Wissel Roma Wissel Rasmus Kristensen voor Leonardo Spinazzola Roma
41' Gele kaart Roma Gele kaart voor Leandro Paredes Roma
46' Wissel Hellas Verona Wissel Federico Bonazzoli voor Jordi Mboula Hellas Verona
52' Gele kaart Hellas Verona Gele kaart voor Paweł Dawidowicz Hellas Verona
56' Gele kaart Roma Gele kaart voor Diego Llorente Roma
56' Gele kaart Hellas Verona Gele kaart voor Michael Folorunsho Hellas Verona
57' Wissel Roma Wissel Nicola Zalewski voor Paulo Dybala Roma
64' Milan Đurić Hellas Verona
66' Penalty gemist Hellas Verona Penalty gemist Milan Đurić Milan Đurić Hellas Verona
76' Doelpunt Hellas Verona Doelpunt Michael Folorunsho met assist van Lorenzo Montipò Hellas Verona 2-1
77' Wissel Hellas Verona Wissel Juan Manuel Cruz voor Riccardo Saponara Hellas Verona
77' Wissel Hellas Verona Wissel Thomas Henry voor Milan Đurić Hellas Verona
81' Wissel Roma Wissel Andrea Belotti voor Stephan El Shaarawy Roma
Video hoogtepunten en samenvatting Roma - Hellas Verona
Opstellingen Roma - Hellas Verona
De opstellingen van Roma en Hellas Verona zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roma gaat aantreden in een 4-3-2-1 formatie en Hellas Verona zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Marco Baroni
Wissels Hellas Verona
# Speler Pos.
34 Simone Perilli K
16 Mattia Chiesa K
2 Bruno Amione V
75 V
37 Charlys Matheus Lima Pontes M
80 A
13 Juan Manuel Cruz A
9 Thomas Henry A
99 Federico Bonazzoli A
Voorbeschouwing Roma - Hellas Verona

Roma en Hellas Verona treffen elkaar in de 21e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Juan Luca Sacchi en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Roma en Hellas Verona in de Serie A vond plaats op 26 augustus 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Hellas Verona. Op basis van de afgelopen 17 duels tussen beide ploegen is Roma favoriet. De thuisploeg wist 10 keer te winnen, terwijl Hellas Verona slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Roma 10
Winst Hellas Verona 3
Gelijkspel 4
Totaal 17

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Roma op een 9e positie staat, terwijl we Hellas Verona terugvinden op de 18e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Roma - Hellas Verona Opstelling Roma Opstelling Hellas Verona Live Roma - Hellas Verona Live Roma - Hellas Verona kijken Roma - Hellas Verona kijken Live Roma - Hellas Verona stream Roma - Hellas Verona Fox Sports Nabeschouwing Roma - Hellas Verona Uitslag Roma - Hellas Verona Statistieken Roma - Hellas Verona Serie A 2023/2024 Roma - Hellas Verona wedden Roma - Hellas Verona gokken Roma - Hellas Verona Unibet