Nabeschouwing Roma - Lecce (2-1) || Serie A 2023/2024

Zondag 5 november 2023 - 18:00 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Roma het zondag 5 november 2023 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Lecce. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Romagnano Sesia.

Via de Roma - Lecce live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roma - Lecce (2-1)

Het Serie A duel tussen Roma en Lecce is onder leiding van scheidsrechter Andrea Colombo geëindigd in een 2-1 overwinning voor Roma. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 5e minuut van de eerste helft van de wedstrijd kreeg Romelu Lukaku van Roma via een penalty de kans om zijn team van 11 meter op voorsprong te schieten. Hij wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de stand 0-0 bleef. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 72 minuten was het Pontus Almqvist die Lecce op een 0-1 voorsprong zette. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte Sardar Azmoun  namens Roma in de 91e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat Romelu Lukaku namens Roma in de 94e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 2-1 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Andrea Colombo, waardoor Roma dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Roma - Lecce 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roma - Lecce teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Paulo Dybala Roma
5' Penalty gemist Roma Penalty gemist Romelu Lukaku Romelu Lukaku Roma
17' Gele kaart Lecce Gele kaart voor Lameck Banda Lecce
27' Gele kaart Lecce Gele kaart voor Patrick Dorgu Lecce
62' Wissel Lecce Wissel Antonino Gallo voor Patrick Dorgu Lecce
62' Wissel Lecce Wissel Joan González voor Hamza Rafia Lecce
70' Wissel Roma Wissel Renato Sanches  voor Edoardo Bove Roma
72' Doelpunt Lecce Doelpunt Pontus Almqvist met assist van Lameck Banda Lecce 0-1
73' Wissel Roma Wissel Sardar Azmoun  voor Houssem Aouar Roma
73' Wissel Lecce Wissel Gabriel Strefezza voor Lameck Banda Lecce
76' Gele kaart Roma Gele kaart voor Renato Sanches  Roma
77' Gele kaart Lecce Gele kaart voor Ylber Ramadani Lecce
78' Wissel Roma Wissel Andrea Belotti voor Stephan El Shaarawy Roma
78' Wissel Roma Wissel Nicola Zalewski voor Rick Karsdorp Roma
78' Wissel Roma Wissel Rasmus Kristensen voor Gianluca Mancini Roma
80' Wissel Lecce Wissel Roberto Piccoli voor Nikola Krstovic Lecce
80' Wissel Lecce Wissel Ahmed Touba voor Pontus Almqvist Lecce
81' Gele kaart Lecce Gele kaart voor Ahmed Touba Lecce
87' Gele kaart Lecce Gele kaart voor Gabriel Strefezza Lecce
89' Gele kaart Roma Gele kaart voor Diego Llorente Roma
91' Doelpunt Roma Doelpunt Sardar Azmoun  met assist van Nicola Zalewski Roma 1-1
94' Doelpunt Roma Doelpunt Romelu Lukaku met assist van Paulo Dybala Roma 2-1
96' Gele kaart Roma Gele kaart voor Romelu Lukaku Roma
Video hoogtepunten en samenvatting Roma - Lecce
Opstellingen Roma - Lecce
De opstellingen van Roma en Lecce zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roma gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Lecce zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach José Mario Felix dos Santos Mourinho
Voorbeschouwing Roma - Lecce

Roma en Lecce treffen elkaar in de 11e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Andrea Colombo en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Roma en Lecce in de Serie A vond plaats op 11 februari 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide ploegen is Roma favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl Lecce slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Roma 9
Winst Lecce 1
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Roma op een 10e positie staat, terwijl we Lecce terugvinden op de 11e plaats.