Nabeschouwing Roma - Monza (1-0) || Serie A 2023/2024

Zondag 22 oktober 2023 - 12:30 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Roma het zondag 22 oktober 2023 om 12:30 uur in eigen huis op tegen Monza. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Romagnano Sesia.

Via de Roma - Monza live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roma - Monza (1-0)

Het Serie A duel tussen Roma en Monza is onder leiding van scheidsrechter Giovanni Ayroldi geëindigd in een 1-0 overwinning voor Roma. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment van de wedstrijd was de rode kaart voor Danilo DAmbrosio van Monza. Na een tweede gele kaart te hebben gekregen moest deze in de 41e minuut het veld moest verlaten. Op de eerste goal van de wedstrijd moest uiteindelijk behoorlijk lang gewacht worden, want pas na 90 minuten was het Stephan El Shaarawy die Roma op een 1-0 voorsprong zette. Dit was ook direct het enige doelpunt van de wedstrijd, want beide ploegen wisten hierna niet meer tot scoren te komen. In de 101e minuut moest Roma verder met een man minder nadat José Mourinho een rode kaart had gekregen. Het lukte Monza in het restant van de wedstrijd echter niet om hiervan te profiteren, want na de rode kaart werd er door beide ploegen niet meer gescoord.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Giovanni Ayroldi, waardoor Roma de winst binnen sleepte dankzij een 1-0 overwinning.

LIVE Roma - Monza 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roma - Monza teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Gele kaart Monza Gele kaart voor Danilo DAmbrosio Monza
41' Tweede gele kaart Monza Tweede gele kaart voor Danilo DAmbrosio Monza
46' Gele kaart Monza Gele kaart voor José Machín Monza
47' Gele kaart Monza Gele kaart voor José Machín Monza
46' Wissel Monza Wissel Andrea Carboni voor José Machín Monza
46' Wissel Monza Wissel Samuele Birindelli voor Pedro Pereira Monza
63' Wissel Roma Wissel Sardar Azmoun  voor Andrea Belotti Roma
63' Wissel Roma Wissel Stephan El Shaarawy voor Edoardo Bove Roma
64' Wissel Monza Wissel Samuele Vignato voor Andrea Colpani Monza
65' Wissel Monza Wissel Dany Mota voor Lorenzo Colombo Monza
70' Gele kaart Roma Gele kaart voor Bryan Cristante Roma
73' Wissel Roma Wissel Diego Llorente voor Evan Ndicka Roma
73' Wissel Roma Wissel Nicola Zalewski voor Rick Karsdorp Roma
78' Gele kaart Roma Gele kaart voor Gianluca Mancini Roma
78' Wissel Roma Wissel Rasmus Kristensen voor Leonardo Spinazzola Roma
85' Wissel Monza Wissel Giulio Donati voor Georgios Kyriakopoulos Monza
87' Gele kaart Monza Gele kaart voor Raffaele Palladino Monza
90' Doelpunt Roma Doelpunt Stephan El Shaarawy Roma 1-0
101' Rode kaart Roma Rode kaart voor José Mourinho Roma
97' Gele kaart Monza Gele kaart voor Roberto Gagliardini Monza
Video hoogtepunten en samenvatting Roma - Monza
Opstellingen Roma - Monza
De opstellingen van Roma en Monza zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roma gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Monza zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Coach José Mario Felix dos Santos Mourinho
Voorbeschouwing Roma - Monza

Roma en Monza treffen elkaar in de 9e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Giovanni Ayroldi en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Roma en Monza in de Serie A vond plaats op 3 mei 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is Roma favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Monza slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Roma 1
Winst Monza 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Roma op een 11e positie staat, terwijl we Monza terugvinden op de 8e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mistig.