Nabeschouwing Roma - Napoli (2-0) || Serie A 2023/2024

Zaterdag 23 december 2023 - 20:45 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Roma het zaterdag 23 december 2023 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Napoli. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Romagnano Sesia.

Via de Roma - Napoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roma - Napoli (2-0)

Het Serie A duel tussen Roma en Napoli is onder leiding van scheidsrechter Andrea Colombo geëindigd in een 2-0 overwinning voor Roma. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor Matteo Politano in de 66e minuut, waardoor Napoli met een man minder kwam te staan. Op de eerste goal van de wedstrijd moest uiteindelijk behoorlijk lang gewacht worden, want pas na 76 minuten was het Lorenzo Pellegrini die Roma op een 1-0 voorsprong zette. In de 86e minuut kreeg Victor Osimhen  van Napoli voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Napoli de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 2-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft vergrootte Romelu Lukaku  de voorsprong door in de 96e minuut de 2-0 te scoren voor Roma.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Roma.

LIVE Roma - Napoli 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roma - Napoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

28' Gele kaart Roma Gele kaart voor Leandro Paredes Roma
28' Gele kaart Napoli Gele kaart voor Mário Rui Napoli
31' Gele kaart Napoli Gele kaart voor Walter Mazzarri Napoli
32' Gele kaart Roma Gele kaart voor Rasmus Kristensen Roma
32' Gele kaart Roma Gele kaart voor José Mourinho Roma
38' Gele kaart Roma Gele kaart voor Bryan Cristante Roma
56' Wissel Napoli Wissel Jens Cajuste voor Stanislav Lobotka Napoli
60' Gele kaart Roma Gele kaart voor Andrea Belotti Roma
62' Gele kaart Napoli Gele kaart voor Juan Jesus  Napoli
66' Gele kaart Roma Gele kaart voor Nicola Zalewski Roma
66' Rode kaart Napoli Rode kaart voor Matteo Politano Napoli
71' Wissel Roma Wissel Lorenzo Pellegrini voor Andrea Belotti Roma
71' Wissel Roma Wissel Stephan El Shaarawy voor Nicola Zalewski Roma
71' Wissel Roma Wissel Sardar Azmoun voor Leandro Paredes Roma
73' Gele kaart Napoli Gele kaart voor Victor Osimhen  Napoli
75' Wissel Roma Wissel Zeki Çelik voor Rasmus Kristensen Roma
76' Doelpunt Roma Doelpunt Lorenzo Pellegrini met assist van Stephan El Shaarawy Roma 1-0
81' Wissel Napoli Wissel Alessio Zerbin voor Mário Rui Napoli
81' Gele kaart Roma Gele kaart voor Stephan El Shaarawy Roma
86' Tweede gele kaart Napoli Tweede gele kaart voor Victor Osimhen  Napoli
87' Wissel Napoli Wissel Giacomo Raspadori voor Khvicha Kvaratskhelia Napoli
88' Wissel Napoli Wissel Natan voor Juan Jesus  Napoli
88' Wissel Napoli Wissel Gianluca Gaetano voor Piotr Zielinski Napoli
96' Doelpunt Roma Doelpunt Romelu Lukaku  met assist van Evan Ndicka Roma 2-0
95' Gele kaart Roma Gele kaart voor Sardar Azmoun Roma
Video hoogtepunten en samenvatting Roma - Napoli
Opstellingen Roma - Napoli
De opstellingen van Roma en Napoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roma gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Napoli zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Roma - Napoli

Roma en Napoli treffen elkaar in de 17e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Andrea Colombo en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Roma en Napoli in de Serie A vond plaats op 29 januari 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Napoli. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide teams is Napoli favoriet. 13 keer wist de ploeg van Roma te winnen, tegenover 11 winstpartijen voor Roma. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Roma 11
Winst Napoli 13
Gelijkspel 8
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Roma op een 8e positie staat, terwijl we Napoli terugvinden op de 6e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is sneeuw.