Nabeschouwing Roma - Sassuolo (1-0) || Serie A 2023/2024

Zondag 17 maart 2024 - 18:00 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Roma het zondag 17 maart 2024 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Sassuolo. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Romagnano Sesia.

Via de Roma - Sassuolo live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roma - Sassuolo (1-0)

Het Serie A duel tussen Roma en Sassuolo is onder leiding van scheidsrechter Gianluca Manganiello geëindigd in een 1-0 overwinning voor Roma. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 50e minuut door Lorenzo Pellegrini, waarmee Roma met 1-0 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Roma uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE Roma - Sassuolo 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roma - Sassuolo teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

37' Wissel Roma Wissel Angeliño voor Leonardo Spinazzola Roma
50' Doelpunt Roma Doelpunt Lorenzo Pellegrini met assist van Leandro Paredes Roma 1-0
59' Gele kaart Roma Gele kaart voor Lorenzo Pellegrini Roma
70' Wissel Roma Wissel Tommaso Baldanzi voor Houssem Aouar Roma
70' Wissel Roma Wissel Zeki Çelik voor Rick Karsdorp Roma
72' Wissel Sassuolo Wissel Cristian Volpato voor Pedro Obiang Sassuolo
73' Wissel Sassuolo Wissel Daniel Boloca voor Grégoire Defrel Sassuolo
79' Wissel Sassuolo Wissel Nedim Bajrami voor Uroš Račić Sassuolo
79' Wissel Sassuolo Wissel Samuele Mulattieri voor Andrea Pinamonti Sassuolo
86' Wissel Roma Wissel Sardar Azmoun voor Romelu Lukaku  Roma
86' Wissel Roma Wissel Dean Huijsen voor Stephan El Shaarawy Roma
86' Wissel Sassuolo Wissel Ruan voor Mattia Viti Sassuolo
89' Gele kaart Roma Gele kaart voor Sardar Azmoun Roma
90' Gele kaart Sassuolo Gele kaart voor Martin Erlic Sassuolo
Video hoogtepunten en samenvatting Roma - Sassuolo
Opstellingen Roma - Sassuolo
De opstellingen van Roma en Sassuolo zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roma gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Sassuolo zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Roma - Sassuolo

Roma en Sassuolo treffen elkaar in de 29e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Gianluca Manganiello en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Roma en Sassuolo in de Serie A vond plaats op 3 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Roma. Op basis van de afgelopen 21 duels tussen beide ploegen is Roma favoriet. De thuisploeg wist 10 keer te winnen, terwijl Sassuolo slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Roma 10
Winst Sassuolo 2
Gelijkspel 9
Totaal 21

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Roma op een 5e positie staat, terwijl we Sassuolo terugvinden op de 19e plaats.