Nabeschouwing Salernitana - Empoli (1-3) || Serie A 2023/2024

Vrijdag 9 februari 2024 - 20:45 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Salernitana het vrijdag 9 februari 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Empoli. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Arechi in Salerno.

Via de Salernitana - Empoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Salernitana - Empoli (1-3)

Het Serie A duel tussen Salernitana en Empoli is onder leiding van scheidsrechter Maurizio Mariani geëindigd in een 1-3 overwinning voor Empoli. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van Alessandro Zanoli zette Empoli op een 0-1 voorsprong in de 23e minuut van de wedstrijd. Salernitana kwam in de 69e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Shon Weissman, die daarmee de stand op 1-1 zette. Vlak voor tijd werd de stand 1-2 doordat MBaye Niang van Empoli een penalty wist te benutten in de 88e minuut.

Na 94 minuten werd de voorsprong voor Empoli vergroot nadat Matteo Cancellieri de 1-3 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Empoli.

LIVE Salernitana - Empoli 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Salernitana - Empoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Gele kaart Empoli Gele kaart voor Youssef Maleh Empoli
23' Eigen doelpunt Empoli Eigen doelpunt Alessandro Zanoli Empoli 0-1
41' Wissel Salernitana Wissel Shon Weissman voor Niccolò Pierozzi Salernitana
42' Gele kaart Salernitana Gele kaart voor Alessandro Zanoli Salernitana
46' Wissel Salernitana Wissel Junior Sambia voor Alessandro Zanoli Salernitana
59' Wissel Salernitana Wissel Lorenzo Pirola  voor Jérôme Boateng Salernitana
59' Wissel Salernitana Wissel Loum Tchaouna voor Grigoris Kastanos Salernitana
69' Doelpunt Salernitana Doelpunt Shon Weissman met assist van Antonio Candreva Salernitana 1-1
70' Wissel Empoli Wissel Jacopo Fazzini voor Youssef Maleh Empoli
70' Wissel Empoli Wissel MBaye Niang voor Alberto Cerri Empoli
76' Wissel Salernitana Wissel Lassana Coulibaly  voor Giulio Maggiore Salernitana
77' Gele kaart Salernitana Gele kaart voor Toma Bašić Salernitana
78' Wissel Empoli Wissel Viktor Kovalenko voor Szymon Zurkowski Empoli
78' Wissel Empoli Wissel Matteo Cancellieri voor Nicolò Cambiaghi Empoli
88' Penalty Empoli Penalty MBaye Niang Empoli 1-2
94' Doelpunt Empoli Doelpunt Matteo Cancellieri met assist van MBaye Niang Empoli 1-3
93' Gele kaart Salernitana Gele kaart voor Domagoj Bradaric Salernitana
93' Gele kaart Empoli Gele kaart voor Alberto Cerri Empoli
Video hoogtepunten en samenvatting Salernitana - Empoli
Opstellingen Salernitana - Empoli
De opstellingen van Salernitana en Empoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Salernitana gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Empoli zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Salernitana - Empoli

Salernitana en Empoli treffen elkaar in de 24e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Maurizio Mariani en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Salernitana en Empoli in de Serie A vond plaats op 27 september 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Empoli. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide teams is Empoli favoriet. 3 keer wist de ploeg van Salernitana te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Salernitana. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Salernitana 0
Winst Empoli 3
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Salernitana op een 20e positie staat, terwijl we Empoli terugvinden op de 19e plaats.