Nabeschouwing Sassuolo - Empoli (2-3) || Serie A 2023/2024

Zaterdag 24 februari 2024 - 15:00 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Sassuolo het zaterdag 24 februari 2024 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Empoli. De wedstrijd wordt gespeeld in MAPEI Stadium - Città del Tricolore in Reggio Emilia.

Via de Sassuolo - Empoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sassuolo - Empoli (2-3)

Het Serie A duel tussen Sassuolo en Empoli is onder leiding van scheidsrechter Gianluca Aureliano geëindigd in een 2-3 overwinning voor Empoli. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door Sebastiano Luperto, waarmee Empoli met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van Andrea Pinamonti in de 54e minuut zorgde er even later voor dat Sassuolo weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 64e minuut werd door de scheidsrechter opnieuw een strafschop gegeven. Dit keer was het MBaye Niang van Empoli die de aanloop nam en niet faalde vanaf 11 meter: 1-2.

Na 77 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Gian Marco Ferrari de 2-2 maakte voor Sassuolo. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Empoli dat in de 94e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Simone Bastoni de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Gianluca Aureliano bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Empoli.

LIVE Sassuolo - Empoli 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sassuolo - Empoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Gele kaart Sassuolo Gele kaart voor Daniel Boloca Sassuolo
11' Doelpunt Empoli Doelpunt Sebastiano Luperto met assist van Răzvan Marin Empoli 0-1
46' Wissel Sassuolo Wissel Nedim Bajrami voor Daniel Boloca Sassuolo
53' Ruan Sassuolo
54' Penalty Sassuolo Penalty Andrea Pinamonti Sassuolo 1-1
54' Gele kaart Empoli Gele kaart voor Ardian Ismajli  Empoli
55' Wissel Empoli Wissel MBaye Niang voor Alberto Cerri Empoli
56' Gele kaart Empoli Gele kaart voor Matteo Cancellieri Empoli
64' Penalty Empoli Penalty MBaye Niang Empoli 1-2
68' Wissel Sassuolo Wissel Samuele Mulattieri voor Cristian Volpato Sassuolo
77' Doelpunt Sassuolo Doelpunt Gian Marco Ferrari met assist van Nedim Bajrami Sassuolo 2-2
80' Wissel Empoli Wissel Simone Bastoni voor Viktor Kovalenko Empoli
88' Wissel Empoli Wissel Bartosz Bereszyński voor Nicolò Cambiaghi Empoli
88' Wissel Empoli Wissel Mattia Destro voor Liberato Cacace Empoli
88' Wissel Empoli Wissel Grégoire Defrel voor Kristian Thorstvedt Empoli
88' Wissel Sassuolo Wissel Giuseppe Pezzella voor Matteo Cancellieri Sassuolo
89' Wissel Sassuolo Wissel Uroš Račić voor Armand Laurienté Sassuolo
94' Doelpunt Empoli Doelpunt Simone Bastoni met assist van Răzvan Marin Empoli 2-3
95' Gele kaart Empoli Gele kaart voor Simone Bastoni Empoli
Video hoogtepunten en samenvatting Sassuolo - Empoli
Opstellingen Sassuolo - Empoli
De opstellingen van Sassuolo en Empoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sassuolo gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Empoli zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Sassuolo - Empoli

Sassuolo en Empoli treffen elkaar in de 26e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Gianluca Aureliano en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sassuolo en Empoli in de Serie A vond plaats op 26 november 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sassuolo. Op basis van de afgelopen 13 duels tussen beide ploegen is Sassuolo favoriet. De thuisploeg wist 8 keer te winnen, terwijl Empoli slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Sassuolo 8
Winst Empoli 5
Totaal 13

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sassuolo op een 18e positie staat, terwijl we Empoli terugvinden op de 16e plaats.