Nabeschouwing Torino - Napoli (3-0) || Serie A 2023/2024

Zondag 7 januari 2024 - 15:00 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Torino het zondag 7 januari 2024 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Napoli. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico Grande Torino in Torino.

Via de Torino - Napoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Torino - Napoli (3-0)

Het Serie A duel tussen Torino en Napoli is onder leiding van scheidsrechter Maurizio Mariani geëindigd in een 3-0 overwinning voor Torino. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 43e minuut door Antonio Sanabria, waarmee Torino met 1-0 de leiding nam. In de 50e minuut moest Pasquale Mazzocchi van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Maurizio Mariani een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Napoli verder met een speler minder. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Torino via een goal van Nikola Vlašić in de 52e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

In de 66e minuut volgde een derde treffer van Torino, waarmee Alessandro Buongiorno zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Maurizio Mariani, waardoor Torino dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Torino - Napoli 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Torino - Napoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

37' Gele kaart Napoli Gele kaart voor Piotr Zielinski Napoli
43' Doelpunt Torino Doelpunt Antonio Sanabria met assist van Duván Zapata Torino 1-0
46' Wissel Napoli Wissel Pasquale Mazzocchi voor Piotr Zielinski Napoli
50' Rode kaart Napoli Rode kaart voor Pasquale Mazzocchi Napoli
50' Pasquale Mazzocchi Napoli
52' Doelpunt Torino Doelpunt Nikola Vlašić met assist van Duván Zapata Torino 2-0
59' Wissel Napoli Wissel Giovanni Simeone voor Giacomo Raspadori Napoli
59' Wissel Napoli Wissel Alessio Zerbin voor Mário Rui Napoli
61' Gele kaart Napoli Gele kaart voor Juan Jesus  Napoli
66' Doelpunt Torino Doelpunt Alessandro Buongiorno met assist van Valentino Lazaro Torino 3-0
68' Wissel Napoli Wissel Jesper Lindstrøm voor Matteo Politano Napoli
76' Wissel Torino Wissel Gianluca Gaetano voor Jens Cajuste Torino
76' Wissel Torino Wissel Pietro Pellegri voor Duván Zapata Torino
76' Wissel Napoli Wissel Saba Sazonov voor Koffi Djidji  Napoli
92' Wissel Torino Wissel Demba Seck  voor Antonio Sanabria Torino
90' Wissel Torino Wissel Gvidas Gineitis voor Ivan Ilić Torino
90' Wissel Torino Wissel Yann Karamoh voor Nikola Vlašić Torino
Video hoogtepunten en samenvatting Torino - Napoli
Opstellingen Torino - Napoli
De opstellingen van Torino en Napoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Torino gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Napoli zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Torino - Napoli

Torino en Napoli treffen elkaar in de 19e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Maurizio Mariani en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Torino en Napoli in de Serie A vond plaats op 19 maart 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Napoli. Op basis van de afgelopen 26 duels tussen beide teams is Napoli favoriet. 16 keer wist de ploeg van Torino te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Torino. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Torino 4
Winst Napoli 16
Gelijkspel 6
Totaal 26

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Torino op een 11e positie staat, terwijl we Napoli terugvinden op de 8e plaats.