Nabeschouwing Udinese - Lazio (1-2) || Serie A 2023/2024

Zondag 7 januari 2024 - 15:00 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Udinese het zondag 7 januari 2024 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Lazio. De wedstrijd wordt gespeeld in Dacia Arena in Udine.

Via de Udinese - Lazio live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Udinese - Lazio (1-2)

Het Serie A duel tussen Udinese en Lazio is onder leiding van scheidsrechter Juan Luca Sacchi geëindigd in een 1-2 overwinning voor Lazio. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door Luca Pellegrini, waarmee Lazio met 0-1 de leiding nam. Udinese kwam in de 59e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Walace, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 76e minuut zette Matías Vecino zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Lazio de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Juan Luca Sacchi, waardoor Lazio dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Udinese - Lazio 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Udinese - Lazio teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Gele kaart Udinese Gele kaart voor Thomas Kristensen Udinese
12' Doelpunt Lazio Doelpunt Luca Pellegrini met assist van Sandi Lovrić Lazio 0-1
34' Gele kaart Udinese Gele kaart voor Martín Payero Udinese
38' Gele kaart Udinese Gele kaart voor Adam Masina Udinese
40' Gele kaart Lazio Gele kaart voor Daichi Kamada Lazio
44' Gele kaart Udinese Gele kaart voor João Ferreira Udinese
46' Wissel Lazio Wissel Felipe Anderson voor Gustav Isaksen Lazio
46' Wissel Udinese Wissel Hassane Kamara voor Adam Masina Udinese
46' Wissel Lazio Wissel Matías Vecino voor Daichi Kamada Lazio
46' Gele kaart Lazio Gele kaart voor Mario Gila Fuentes Lazio
58' Gele kaart Lazio Gele kaart voor Luca Pellegrini Lazio
59' Doelpunt Udinese Doelpunt Walace met assist van Sandi Lovrić Udinese 1-1
67' Wissel Udinese Wissel Isaac Success voor Lorenzo Lucca Udinese
68' Wissel Lazio Wissel Pedro voor Mattia Zaccagni Lazio
68' Wissel Lazio Wissel Manuel Lazzari voor Luca Pellegrini Lazio
75' Wissel Udinese Wissel Kingsley Ehizibue voor Festy Ebosele Udinese
76' Doelpunt Lazio Doelpunt Matías Vecino met assist van Felipe Anderson Lazio 1-2
83' Wissel Udinese Wissel Keinan Davis voor Sandi Lovrić Udinese
83' Wissel Udinese Wissel Florian Thauvin voor Thomas Kristensen Udinese
87' Wissel Lazio Wissel Alessio Romagnoli voor Mario Gila Fuentes Lazio
91' Gele kaart Udinese Gele kaart voor Nehuén Pérez Udinese
Video hoogtepunten en samenvatting Udinese - Lazio
Opstellingen Udinese - Lazio
De opstellingen van Udinese en Lazio zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Udinese gaat aantreden in een 3-5-1-1 formatie en Lazio zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Udinese - Lazio

Udinese en Lazio treffen elkaar in de 19e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Juan Luca Sacchi en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Udinese en Lazio in de Serie A vond plaats op 21 mei 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Lazio. Op basis van de afgelopen 35 duels tussen beide teams is Lazio favoriet. 17 keer wist de ploeg van Udinese te winnen, tegenover 8 winstpartijen voor Udinese. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Udinese 8
Winst Lazio 17
Gelijkspel 10
Totaal 35

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Udinese op een 16e positie staat, terwijl we Lazio terugvinden op de 9e plaats.