Nabeschouwing Udinese - Milan (2-3) || Serie A 2023/2024

Zaterdag 20 januari 2024 - 20:45 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Udinese het zaterdag 20 januari 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Milan. De wedstrijd wordt gespeeld in Dacia Arena in Udine.

Via de Udinese - Milan live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Udinese - Milan (2-3)

Het Serie A duel tussen Udinese en Milan is onder leiding van scheidsrechter Fabio Maresca geëindigd in een 2-3 overwinning voor Milan. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 31e minuut door Ruben Loftus-Cheek, waarmee Milan met 0-1 de leiding nam. Udinese kwam in de 42e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Lazar Samardžić, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 62e minuut zette Florian Thauvin zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Udinese de leiding in de wedstrijd nam.

Na 83 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Luka Jović de 2-2 maakte voor Milan. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Milan dat in de 93e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Noah Okafor de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Fabio Maresca bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Milan.

LIVE Udinese - Milan 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Udinese - Milan teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

31' Doelpunt Milan Doelpunt Ruben Loftus-Cheek met assist van Theo Hernández Milan 0-1
42' Doelpunt Udinese Doelpunt Lazar Samardžić met assist van Lorenzo Lucca Udinese 1-1
46' Gele kaart Udinese Gele kaart voor Hassane Kamara Udinese
46' Wissel Udinese Wissel Florian Thauvin voor Roberto Pereyra Udinese
52' Gele kaart Udinese Gele kaart voor Festy Ebosele Udinese
55' Gele kaart Udinese Gele kaart voor Florian Thauvin Udinese
60' Wissel Udinese Wissel Martín Payero voor Lazar Samardžić Udinese
60' Wissel Udinese Wissel Kingsley Ehizibue voor Festy Ebosele Udinese
62' Doelpunt Udinese Doelpunt Florian Thauvin Udinese 2-1
65' Gele kaart Udinese Gele kaart voor Walace Udinese
68' Wissel Milan Wissel Noah Okafor voor Tijjani Reijnders Milan
71' Gele kaart Udinese Gele kaart voor Lorenzo Lucca Udinese
75' Wissel Milan Wissel Alessandro Florenzi voor Davide Calabria Milan
75' Wissel Milan Wissel Luka Jović voor Christian Pulišić Milan
76' Wissel Udinese Wissel Isaac Success voor Lorenzo Lucca Udinese
78' Gele kaart Udinese Gele kaart voor João Ferreira Udinese
83' Doelpunt Milan Doelpunt Luka Jović Milan 2-2
84' Wissel Udinese Wissel Oier Zarraga voor Hassane Kamara Udinese
88' Gele kaart Milan Gele kaart voor Theo Hernández Milan
93' Doelpunt Milan Doelpunt Noah Okafor met assist van Olivier Giroud Milan 2-3
95' Wissel Milan Wissel Yunus Musah voor Rafael Leão Milan
Video hoogtepunten en samenvatting Udinese - Milan
Opstellingen Udinese - Milan
De opstellingen van Udinese en Milan zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Udinese gaat aantreden in een 3-5-1-1 formatie en Milan zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Udinese - Milan

Udinese en Milan treffen elkaar in de 21e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Fabio Maresca en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Udinese en Milan in de Serie A vond plaats op 4 november 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Udinese. Op basis van de afgelopen 37 duels tussen beide teams is Milan favoriet. 17 keer wist de ploeg van Udinese te winnen, tegenover 11 winstpartijen voor Udinese. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Udinese 11
Winst Milan 17
Gelijkspel 9
Totaal 37

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Udinese op een 16e positie staat, terwijl we Milan terugvinden op de 3e plaats.