Nabeschouwing Fenerbahçe - Adana Demirspor (4-2) || Super Lig 2022/2023

Maandag 22 augustus 2022 - 20:45 uur

In de Super Lig 2022/2023 neemt Fenerbahçe het maandag 22 augustus 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Adana Demirspor. De wedstrijd wordt gespeeld in Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi in İstanbul.

Via de Fenerbahçe - Adana Demirspor live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fenerbahçe - Adana Demirspor (4-2)

Het Super Lig duel tussen Fenerbahçe en Adana Demirspor is onder leiding van scheidsrechter Abdulkadir Bitigen geëindigd in een 4-2 overwinning voor Fenerbahçe. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 20 minuten. E. Valencia maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Fenerbahçe vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Fenerbahçe vergrootte in de 41e minuut de voorsprong nadat het via een goal van E. Valencia op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 47e minuut volgde een derde treffer van Fenerbahçe, waarmee M. Zajc zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Y. Belhanda zette Adana Demirspor even later op 3-1 nadat hij een door scheidsrechter Abdulkadir Bitigen toegekende penalty wist te benutten. In de 66e minuut kwam Adana Demirspor weer dichterbij, nadat A. Dzyuba de stand terug wist te brengen naar 3-2. Na 82 minuten werd Y. Rakitsky van Adana Demirspor met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor het team met een man minder de resterende wedstrijd moest vervolgen. Even later viel het zesde en tevens laatste doelpunt van de wedstrijd. In de 83e minuut was het Fenerbahçe dat via E. Alioski de stand op 4-2 zette en daarmee ook de einduitslag bepaalde.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Abdulkadir Bitigen en eindigde de wedstrijd dus met een 4-2 stand in het voordeel van Fenerbahçe.

LIVE Fenerbahçe - Adana Demirspor 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fenerbahçe - Adana Demirspor teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Gele kaart Adana Demirspor Gele kaart voor S. Akaydin Adana Demirspor
18' Gele kaart Adana Demirspor Gele kaart voor Y. Belhanda Adana Demirspor
20' Penalty Fenerbahçe Penalty E. Valencia Fenerbahçe 1-0
38' Gele kaart Adana Demirspor Gele kaart voor B. Akintola Adana Demirspor
41' Doelpunt Fenerbahçe Doelpunt E. Valencia met assist van S. Dursun Fenerbahçe 2-0
49' Gele kaart Fenerbahçe Gele kaart voor W. Arao Fenerbahçe
46' Wissel Adana Demirspor Wissel Y. Sari voor B. Akintola Adana Demirspor
47' Doelpunt Fenerbahçe Doelpunt M. Zajc met assist van Lincoln Fenerbahçe 3-0
49' Gele kaart Fenerbahçe Gele kaart voor M. Zajc Fenerbahçe
53' Gele kaart Fenerbahçe Gele kaart voor A. Szalai Fenerbahçe
56' Penalty Adana Demirspor Penalty Y. Belhanda Adana Demirspor 3-1
61' Wissel Fenerbahçe Wissel D. Rossi voor S. Dursun Fenerbahçe
61' Wissel Fenerbahçe Wissel I. Yuksek voor W. Arao Fenerbahçe
62' Wissel Fenerbahçe Wissel M. H. Yandas voor M. Zajc Fenerbahçe
62' Wissel Adana Demirspor Wissel B. Stambouli voor G. Inler Adana Demirspor
66' Doelpunt Adana Demirspor Doelpunt A. Dzyuba met assist van H. Onyekuru Adana Demirspor 3-2
67' Gele kaart Adana Demirspor Gele kaart voor H. Onyekuru Adana Demirspor
80' Wissel Fenerbahçe Wissel E. Alioski voor E. Mor Fenerbahçe
82' Rode kaart Adana Demirspor Rode kaart voor Y. Rakitsky Adana Demirspor
83' Doelpunt Fenerbahçe Doelpunt E. Alioski Fenerbahçe 4-2
87' Wissel Adana Demirspor Wissel B. Assombalonga voor A. Dzyuba Adana Demirspor
88' Wissel Fenerbahçe Wissel B. Osayi-Samuel voor Lincoln Fenerbahçe
94' Wissel Adana Demirspor Wissel B. Yildiz voor J. Svensson Adana Demirspor
Video hoogtepunten en samenvatting Fenerbahçe - Adana Demirspor
Opstellingen Fenerbahçe - Adana Demirspor
De opstellingen van Fenerbahçe en Adana Demirspor zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fenerbahçe gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Adana Demirspor zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Vincenzo Montella
Voorbeschouwing Fenerbahçe - Adana Demirspor

Fenerbahçe en Adana Demirspor treffen elkaar in de 3e speelronde van de Super Lig van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Abdulkadir Bitigen en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fenerbahçe en Adana Demirspor in de Super Lig vond plaats op 10 januari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Adana Demirspor. Op basis van de afgelopen 2 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Fenerbahçe als Adana Demirspor wisten 1 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 0 keer in een gelijkspel.

Winst Fenerbahçe 1
Winst Adana Demirspor 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fenerbahçe op een 11e positie staat, terwijl we Adana Demirspor terugvinden op de 4e plaats.