Nabeschouwing Fenerbahçe - Alanyaspor (5-0) || Super Lig 2022/2023

Zondag 18 september 2022 - 19:00 uur

In de Super Lig 2022/2023 neemt Fenerbahçe het zondag 18 september 2022 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Alanyaspor. De wedstrijd wordt gespeeld in Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi in İstanbul.

Via de Fenerbahçe - Alanyaspor live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fenerbahçe - Alanyaspor (5-0)

Het Super Lig duel tussen Fenerbahçe en Alanyaspor is onder leiding van scheidsrechter Hüseyin Göçek geëindigd in een 5-0 overwinning voor Fenerbahçe. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Fenerbahçe kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van D. Rossi. Fenerbahçe vergrootte in de 17e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Gustavo Henrique op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Een penalty in de 48e minuut was de ideale kans voor Fenerbahçe om te scoren. Joao Pedro was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 2-0 bleef.

In de 49e minuut volgde een derde treffer van Fenerbahçe, waarmee M. Crespo zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Ook na de derde treffer nam Fenerbahçe geen gas terug, waardoor in de 70e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van E. Valencia. De vijfde treffer van Fenerbahçe viel in de 76e minuut en kwam op naam te staan van I. C. Kahveci.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Hüseyin Göçek en eindigde de wedstrijd dus met een 5-0 stand in het voordeel van Fenerbahçe.

LIVE Fenerbahçe - Alanyaspor 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fenerbahçe - Alanyaspor teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Fenerbahçe Doelpunt D. Rossi Fenerbahçe 1-0
16' Wissel Alanyaspor Wissel O. Aydin voor Z. Ferhat Alanyaspor
17' Doelpunt Fenerbahçe Doelpunt Gustavo Henrique met assist van W. Arao Fenerbahçe 2-0
31' Gele kaart Alanyaspor Gele kaart voor E. Bekiroglu Alanyaspor
48' Penalty gemist Fenerbahçe Penalty gemist Joao Pedro Fenerbahçe
49' Doelpunt Fenerbahçe Doelpunt M. Crespo Fenerbahçe 3-0
63' Wissel Alanyaspor Wissel O. Targhalline voor E. Bekiroglu Alanyaspor
66' Wissel Fenerbahçe Wissel I. C. Kahveci voor E. Mor Fenerbahçe
66' Wissel Fenerbahçe Wissel Lincoln voor D. Rossi Fenerbahçe
70' Doelpunt Fenerbahçe Doelpunt E. Valencia met assist van Lincoln Fenerbahçe 4-0
71' Gele kaart Alanyaspor Gele kaart voor F. Aksoy Alanyaspor
76' Doelpunt Fenerbahçe Doelpunt I. C. Kahveci met assist van E. Valencia Fenerbahçe 5-0
81' Wissel Fenerbahçe Wissel M. H. Yandas voor M. Crespo Fenerbahçe
81' Wissel Fenerbahçe Wissel A. Guler voor Joao Pedro Fenerbahçe
85' Wissel Alanyaspor Wissel E. Yardimci voor Koka Alanyaspor
85' Wissel Alanyaspor Wissel I. Cavaleiro voor E. Karaca Alanyaspor
85' Wissel Alanyaspor Wissel A. Lusamba voor D. Candeias Alanyaspor
86' Wissel Fenerbahçe Wissel M. Batshuayi voor E. Valencia Fenerbahçe
Video hoogtepunten en samenvatting Fenerbahçe - Alanyaspor
Opstellingen Fenerbahçe - Alanyaspor
De opstellingen van Fenerbahçe en Alanyaspor zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fenerbahçe gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Alanyaspor zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Fenerbahçe - Alanyaspor

Fenerbahçe en Alanyaspor treffen elkaar in de 7e speelronde van de Super Lig van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Hüseyin Göçek en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fenerbahçe en Alanyaspor in de Super Lig vond plaats op 13 maart 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Fenerbahçe. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide ploegen is Fenerbahçe favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl Alanyaspor slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Fenerbahçe 6
Winst Alanyaspor 3
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fenerbahçe op een 9e positie staat, terwijl we Alanyaspor terugvinden op de 11e plaats.