Nabeschouwing Galatasaray - Kayserispor (2-1) || Super Lig 2023/2024

Maandag 15 januari 2024 - 18:00 uur

In de Super Lig 2023/2024 neemt Galatasaray het maandag 15 januari 2024 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Kayserispor. De wedstrijd wordt gespeeld in Rams Global Stadium in Istanbul.

Via de Galatasaray - Kayserispor live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Galatasaray - Kayserispor (2-1)

Het Super Lig duel tussen Galatasaray en Kayserispor is onder leiding van scheidsrechter Atilla Karaoğlan geëindigd in een 2-1 overwinning voor Galatasaray. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 26e minuut door Victor Nelsson, waarmee Galatasaray met 1-0 de leiding nam. Kayserispor kreeg via Stéphane Bahoken  in de 45e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Atilla Karaoğlan de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte Aylton Boa Morte namens Kayserispor in de 57e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

Dries Mertens zette Galatasaray even later op 2-1 nadat hij een door scheidsrechter Atilla Karaoğlan toegekende penalty wist te benutten.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Atilla Karaoğlan, waardoor Galatasaray dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Galatasaray - Kayserispor 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Galatasaray - Kayserispor teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Doelpunt Galatasaray Doelpunt Victor Nelsson met assist van Dries Mertens Galatasaray 1-0
31' Gele kaart Galatasaray Gele kaart voor Okan Buruk Galatasaray
32' Gele kaart Kayserispor Gele kaart voor Ali Karimi Kayserispor
43' Stéphane Bahoken  Kayserispor
45' Penalty gemist Kayserispor Penalty gemist Stéphane Bahoken  Stéphane Bahoken  Kayserispor
49' Gele kaart Kayserispor Gele kaart voor Eray Özbek Kayserispor
52' Gele kaart Galatasaray Gele kaart voor Dries Mertens Galatasaray
57' Doelpunt Kayserispor Doelpunt Aylton Boa Morte Kayserispor 1-1
65' Wissel Galatasaray Wissel Kaan Ayhan voor Halil Dervişoğlu Galatasaray
65' Wissel Galatasaray Wissel Kerem Demirbay voor Tanguy Ndombélé Galatasaray
71' Gele kaart Kayserispor Gele kaart voor Gökhan Sazdagi Kayserispor
75' Wissel Kayserispor Wissel Lionel Carole voor Aylton Boa Morte Kayserispor
75' Wissel Kayserispor Wissel Hayrullah Erkip voor Ramazan Civelek Kayserispor
76' Wissel Galatasaray Wissel Baran Demiroğlu voor Tetê Galatasaray
77' Wissel Galatasaray Wissel Berkan Kutlu voor Lucas Torreira Galatasaray
82' Wissel Kayserispor Wissel Baran Gezek voor Yaw Ackah Kayserispor
83' Barış Alper Yılmaz Galatasaray
84' Gele kaart Kayserispor Gele kaart voor Recep Uçar Kayserispor
85' Gele kaart Kayserispor Gele kaart voor Hasan Ali Kaldırım Kayserispor
86' Penalty Galatasaray Penalty Dries Mertens Galatasaray 2-1
87' Wissel Galatasaray Wissel Eyüp Aydin voor Dries Mertens Galatasaray
88' Gele kaart Kayserispor Gele kaart voor Arif Kocaman Kayserispor
89' Wissel Kayserispor Wissel Yiğit Emre Çeltik voor Ali Karimi Kayserispor
89' Wissel Kayserispor Wissel Talha Sariarslan voor Eray Özbek Kayserispor
97' Gele kaart Kayserispor Gele kaart voor Ramazan Civelek Kayserispor
Video hoogtepunten en samenvatting Galatasaray - Kayserispor
Opstellingen Galatasaray - Kayserispor
De opstellingen van Galatasaray en Kayserispor zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Galatasaray gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Kayserispor zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Recep Uçar
Voorbeschouwing Galatasaray - Kayserispor

Galatasaray en Kayserispor treffen elkaar in de 20e speelronde van de Super Lig van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Atilla Karaoğlan en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Galatasaray en Kayserispor in de Super Lig vond plaats op 12 augustus 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 35 duels tussen beide ploegen is Galatasaray favoriet. De thuisploeg wist 19 keer te winnen, terwijl Kayserispor slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 12 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Galatasaray 19
Winst Kayserispor 4
Gelijkspel 12
Totaal 35

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Galatasaray op een 2e positie staat, terwijl we Kayserispor terugvinden op de 8e plaats.