Nabeschouwing Salzburg - Rapid Wien (2-0) || Tipico Bundesliga 2020/2021

Woensdag 12 mei 2021 - 20:30 uur



In de Tipico Bundesliga 2020/2021 neemt Salzburg het woensdag 12 mei 2021 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Rapid Wien. De wedstrijd wordt gespeeld in Red Bull Arena in Wals-Siezenheim.

Via de Salzburg - Rapid Wien live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Salzburg - Rapid Wien (2-0)

Het Tipico Bundesliga duel tussen Salzburg en Rapid Wien is onder leiding van scheidsrechter Markus Hameter geëindigd in een 2-0 overwinning voor Salzburg. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 32e minuut door P. Daka, waarmee Salzburg met 1-0 de leiding nam. Salzburg vergrootte in de 56e minuut de voorsprong nadat het via een goal van P. Daka op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 87e minuut kreeg M. Hofmann van Rapid Vienna voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Rapid Vienna de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Salzburg.

Wedstrijdstatistieken Salzburg - Rapid Wien
Goals
2
0
Balbezit
60%
40%
Rode kaarten
0
1
Gele kaarten
0
4
Schoten totaal
11
5
Schoten op doel
5
1
Aanvallen
125
104
Gevaarlijke aanvallen
41
53
Passes
557
360
Overtredingen
6
8
Buitenspel
2
3
Corners
2
4
Wissels
5
5
LIVE Salzburg - Rapid Wien 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Salzburg - Rapid Wien teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
30' Gele kaart Rapid Vienna Gele kaart voor S. Grahovac Rapid Vienna
32' Doelpunt Salzburg Doelpunt P. Daka met assist van M. Berisha Salzburg 1-0
50' Gele kaart Rapid Vienna Gele kaart voor L. Greiml Rapid Vienna
56' Doelpunt Salzburg Doelpunt P. Daka Salzburg 2-0
65' Wissel Rapid Vienna Wissel E. Kara voor T. Fountas Rapid Vienna
65' Wissel Rapid Vienna Wissel F. Stojkovic voor T. Schick Rapid Vienna
66' Wissel Salzburg Wissel K. Adeyemi voor M. Berisha Salzburg
70' Wissel Rapid Vienna Wissel C. Knasmullner voor K. Kitagawa Rapid Vienna
70' Wissel Rapid Vienna Wissel M. Sonnleitner voor L. Greiml Rapid Vienna
77' Wissel Salzburg Wissel N. Seiwald voor E. Mwepu Salzburg
77' Wissel Salzburg Wissel Bernardo voor A. Bernede Salzburg
78' Wissel Rapid Vienna Wissel L. Sulzbacher voor M. Ullmann Rapid Vienna
80' Gele kaart Rapid Vienna Gele kaart voor M. Hofmann Rapid Vienna
87' Tweede gele kaart Rapid Vienna Tweede gele kaart voor M. Hofmann Rapid Vienna
91' Wissel Salzburg Wissel N. Okafor voor B. Aaronson Salzburg
91' Wissel Salzburg Wissel P. Farkas voor R. Kristensen Salzburg
Video hoogtepunten en samenvatting Salzburg - Rapid Wien
Opstellingen Salzburg - Rapid Wien
De opstellingen van Salzburg en Rapid Wien zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Salzburg gaat aantreden in een 4-2-2-2 formatie en Rapid Wien zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Formatie 4-2-2-2
Coach Jesse Marsch
Formatie 3-4-3
Coach Dietmar Didi Kühbauer
Wissels Rapid Wien
# Speler Pos.
25 Paul Gartler K
6 Mario Sonnleitner V
37 Lukas Sulzbacher V
22 Filip Stojković V
28 Christoph Knasmüllner M
8 Marcel Ritzmaier M
29 Ercan Kara A
Voorbeschouwing Salzburg - Rapid Wien

Salzburg en Rapid Wien treffen elkaar in de 30e speelronde van de Tipico Bundesliga van het seizoen 2020/2021. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Markus Hameter en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Salzburg en Rapid Wien in de Tipico Bundesliga vond plaats op 11 april 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Salzburg. Op basis van de afgelopen 61 duels tussen beide ploegen is Salzburg favoriet. De thuisploeg wist 32 keer te winnen, terwijl Rapid Wien slechts 13 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 16 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Salzburg 32
Winst Rapid Wien 13
Gelijkspel 16
Totaal 61

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Salzburg op een 1e positie staat, terwijl we Rapid Wien terugvinden op de 2e plaats.

Tags
Salzburg - Rapid Wien Opstelling Salzburg Opstelling Rapid Wien Live Salzburg - Rapid Wien Live Salzburg - Rapid Wien kijken Salzburg - Rapid Wien kijken Live Salzburg - Rapid Wien stream Salzburg - Rapid Wien Fox Sports Nabeschouwing Salzburg - Rapid Wien Uitslag Salzburg - Rapid Wien Statistieken Salzburg - Rapid Wien Tipico Bundesliga 2020/2021 Salzburg - Rapid Wien wedden Salzburg - Rapid Wien gokken Salzburg - Rapid Wien Unibet