Nabeschouwing Fiorentina - Club Brugge (3-2) || UEFA Conference League 2023/2024

Donderdag 2 mei 2024 - 21:00 uur

In de UEFA Conference League 2023/2024 neemt Fiorentina het donderdag 2 mei 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Club Brugge. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Artemio Franchi in Firenze.

Via de Fiorentina - Club Brugge live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fiorentina - Club Brugge (3-2)

Het UEFA Conference League duel tussen Fiorentina en Club Brugge is onder leiding van scheidsrechter Michael Oliver geëindigd in een 3-2 overwinning voor Fiorentina. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Fiorentina kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van Riccardo Sottil. Een benutte penalty van Hans Vanaken  in de 17e minuut zorgde er even later voor dat Club Brugge weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 37e minuut zette Andrea Belotti zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Fiorentina de leiding in de wedstrijd nam.

In de 61e minuut moest Club Brugge verder met een man minder, nadat Raphael Onyedika een tweede gele kaart kreeg. Kort daarna werd de score tussen beide ploegen weer gelijk, nadat Igor Thiago van Club Brugge de 2-2 maakte in de 63e minuut. Laat in de wedstrijd was het vervolgens Fiorentina dat via MBala Nzola nogmaals wist te scoren en daarmee op een 3-2 voorsprong kwam in de 91e minuut. Dit bleek uiteindelijk het laatste en daarmee beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Michael Oliver bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Fiorentina.

LIVE Fiorentina - Club Brugge 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fiorentina - Club Brugge teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Fiorentina Doelpunt Riccardo Sottil met assist van Nicolás González Fiorentina 1-0
15' Igor Thiago Club Brugge
17' Penalty Club Brugge Penalty Hans Vanaken  Club Brugge 1-1
36' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Nicolás González Fiorentina
37' Doelpunt Fiorentina Doelpunt Andrea Belotti Fiorentina 2-1
52' Wissel Fiorentina Wissel Christian Kouamé voor Riccardo Sottil Fiorentina
58' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor Raphael Onyedika Club Brugge
61' Tweede gele kaart Club Brugge Tweede gele kaart voor Raphael Onyedika Club Brugge
63' Doelpunt Club Brugge Doelpunt Igor Thiago met assist van J. Spileers Club Brugge 2-2
66' Wissel Club Brugge Wissel Casper Nielsen voor Michal Skoras Club Brugge
70' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Lucas Martínez Quarta Fiorentina
70' Wissel Fiorentina Wissel Jonathan Ikoné voor Lucas Beltrán Fiorentina
70' Wissel Fiorentina Wissel Maxime López voor Arthur Melo Fiorentina
79' Wissel Club Brugge Wissel Hugo Vetlesen voor Ferran Jutglà Club Brugge
84' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor Nordin Jackers Club Brugge
88' Wissel Fiorentina Wissel Antonín Barák voor Giacomo Bonaventura Fiorentina
88' Wissel Fiorentina Wissel MBala Nzola voor Andrea Belotti Fiorentina
91' Doelpunt Fiorentina Doelpunt MBala Nzola Fiorentina 3-2
93' Wissel Club Brugge Wissel Éder Balanta voor Denis Odoi Club Brugge
93' Wissel Club Brugge Wissel J. Ordoñez voor J. Spileers Club Brugge
Video hoogtepunten en samenvatting Fiorentina - Club Brugge
Opstellingen Fiorentina - Club Brugge
De opstellingen van Fiorentina en Club Brugge zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fiorentina gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Club Brugge zal beginnen in een 4-4-1-1 opstelling.
Voorbeschouwing Fiorentina - Club Brugge

Fiorentina en Club Brugge spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de UEFA Conference League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Michael Oliver en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Fiorentina en Club Brugge elkaar treffen in de UEFA Conference League.