Nabeschouwing Gibraltar - Liechtenstein (2-1) || UEFA Nations League 2018

Dinsdag 16 oktober 2018 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2018 neemt Gibraltar het dinsdag 16 oktober 2018 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Liechtenstein. De wedstrijd wordt gespeeld in Victoria Stadium in Gibraltar.

Via de Gibraltar - Liechtenstein live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Gibraltar - Liechtenstein (2-1)

Het UEFA Nations League duel tussen Gibraltar en Liechtenstein is onder leiding van scheidsrechter Vasilis Demetriou geëindigd in een 2-1 overwinning voor Gibraltar. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door D. Salanović, waarmee Liechtenstein met 0-1 de leiding nam. Gibraltar kwam in de 61e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van G. Cabrera, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 66e minuut zette J. Chipolina zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Gibraltar de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Vasilis Demetriou, waardoor Gibraltar een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Gibraltar - Liechtenstein 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Gibraltar - Liechtenstein teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Doelpunt Liechtenstein Doelpunt D. Salanović met assist van Marcel Büchel Liechtenstein 0-1
39' Gele kaart Liechtenstein Gele kaart voor Marcel Büchel Liechtenstein
46' Wissel Liechtenstein Wissel A. Malin voor S. Wieser Liechtenstein
46' Wissel Gibraltar Wissel J. Coombes voor A. Hernandez Gibraltar
49' Gele kaart Gibraltar Gele kaart voor L. Casciaro Gibraltar
49' Gele kaart Liechtenstein Gele kaart voor M. Polverino Liechtenstein
51' Gele kaart Liechtenstein Gele kaart voor D. Salanović Liechtenstein
59' Gele kaart Gibraltar Gele kaart voor L. Walker Gibraltar
61' Doelpunt Gibraltar Doelpunt G. Cabrera met assist van L. Casciaro Gibraltar 1-1
66' Doelpunt Gibraltar Doelpunt J. Chipolina met assist van L. Walker Gibraltar 2-1
67' Wissel Liechtenstein Wissel M. Wolfinger voor Marcel Büchel Liechtenstein
75' Wissel Gibraltar Wissel K. Casciaro voor J. Coombes Gibraltar
83' Wissel Liechtenstein Wissel P. Erne voor M. Polverino Liechtenstein
87' Gele kaart Liechtenstein Gele kaart voor D. Kaufmann Liechtenstein
96' Wissel Gibraltar Wissel A. Barr voor G. Cabrera Gibraltar
Video hoogtepunten en samenvatting Gibraltar - Liechtenstein
Opstellingen Gibraltar - Liechtenstein
De opstellingen van Gibraltar en Liechtenstein zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Gibraltar gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Liechtenstein zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Formatie 5-3-2
Voorbeschouwing Gibraltar - Liechtenstein

Gibraltar en Liechtenstein spelen tegen elkaar in seizoen 2018 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Vasilis Demetriou en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Gibraltar en Liechtenstein in de UEFA Nations League vond plaats op 9 september 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Liechtenstein. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Liechtenstein favoriet. 1 keer wist de ploeg van Gibraltar te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Gibraltar. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Gibraltar 0
Winst Liechtenstein 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Gibraltar op een 4e positie staat, terwijl we Liechtenstein terugvinden op de 2e plaats.