Nabeschouwing Letland - Georgië (0-3) || UEFA Nations League 2018

Dinsdag 16 oktober 2018 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2018 neemt Letland het dinsdag 16 oktober 2018 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Georgië. De wedstrijd wordt gespeeld in Daugavas Stadionā (Rīga (Riga)) in Riga.

Via de Letland - Georgië live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Letland - Georgië (0-3)

Het UEFA Nations League duel tussen Letland en Georgië is onder leiding van scheidsrechter Petr Ardeleanu geëindigd in een 0-3 overwinning voor Georgië. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 5e minuut van de eerste helft van de wedstrijd kreeg V. Qazaishvili van Georgia via een penalty de kans om zijn team van 11 meter op voorsprong te schieten. Hij wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de stand 0-0 bleef. Op de eerste goal hoefde niet lang gewacht te worden, want al na 8 minuten was het J. Kankava die Georgia op een 0-1 voorsprong zette. In de 29e werd de voorsprong voor Georgia verdubbeld dankzij een doelpunt van V. Gvilia.

In de 61e minuut volgde een derde treffer van Georgia, waarmee G. Chakvetadze zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Petr Ardeleanu, waardoor Georgië een 0-3 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Letland - Georgië 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Letland - Georgië teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Penalty gemist Georgia Penalty gemist V. Qazaishvili Georgia
8' Doelpunt Georgia Doelpunt J. Kankava Georgia 0-1
29' Doelpunt Georgia Doelpunt V. Gvilia met assist van G. Chakvetadze Georgia 0-2
34' Wissel Georgia Wissel G. Aburjania voor J. Kankava Georgia
46' Gele kaart Latvia Gele kaart voor V. Gutkovskis Latvia
46' Wissel Latvia Wissel V. Isajevs voor A. Fertovs Latvia
61' Doelpunt Georgia Doelpunt G. Chakvetadze met assist van G. Aburjania Georgia 0-3
70' Wissel Latvia Wissel D. Ikaunieks voor A. Karašausks Latvia
71' Wissel Latvia Wissel V. Šabala voor V. Gutkovskis Latvia
80' Wissel Georgia Wissel J. Jighauri voor G. Merebashvili Georgia
89' Wissel Georgia Wissel L. Zarandia voor G. Chakvetadze Georgia
Video hoogtepunten en samenvatting Letland - Georgië
Opstellingen Letland - Georgië
De opstellingen van Letland en Georgië zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Letland gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Georgië zal beginnen in een 4-4-1-1 opstelling.
Voorbeschouwing Letland - Georgië

Letland en Georgië spelen tegen elkaar in seizoen 2018 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Petr Ardeleanu en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Letland en Georgië in de UEFA Nations League vond plaats op 9 september 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Georgië. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Georgië favoriet. 1 keer wist de ploeg van Letland te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Letland. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Letland 0
Winst Georgië 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Letland op een 3e positie staat, terwijl we Georgië terugvinden op de 1e plaats.