Nabeschouwing Nederland - Engeland (3-1) (na verlenging) || UEFA Nations League 2018

Donderdag 6 juni 2019 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2018 neemt Nederland het donderdag 6 juni 2019 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Engeland. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Dom Afonso Henriques in Guimarães.

Via de Nederland - Engeland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Nederland - Engeland (3-1) (na verlenging)

Het UEFA Nations League duel tussen Nederland en Engeland is onder leiding van scheidsrechter Clément Turpin geëindigd in een 3-1 overwinning voor Nederland. Na afloop van de reguliere speeltijd stonden beide ploegen met een 1-1 stand op gelijke hoogte. Er was daardoor een verlenging noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Uiteindelijk was het Nederland dat in deze verlenging aan het langste eind trok.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 32 minuten. M. Rashford maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee England vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Netherlands kwam in de 73e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. de Ligt, die daarmee de stand op 1-1 zette. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 1-1 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Via een eigen goal van K. Walker kwam Netherlands in de 97e minuut op een 2-1 voorsprong te staan.

Na 114 minuten werd de voorsprong voor Netherlands vergroot nadat Q. Promes de 3-1 wist te scoren.

Aan het einde van de verlenging floot scheidsrechter Clément Turpin af en was het Nederland die uiteindelijk de winst binnen wist te slepen dankzij een zwaarbevochten 3-1 overwinning.

LIVE Nederland - Engeland 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Nederland - Engeland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

30' Gele kaart Netherlands Gele kaart voor M. de Ligt Netherlands
32' Penalty England Penalty M. Rashford England 0-1
44' Gele kaart Netherlands Gele kaart voor D. Dumfries Netherlands
46' Wissel England Wissel H. Kane voor M. Rashford England
61' Wissel England Wissel J. Lingard voor J. Sancho England
68' Wissel Netherlands Wissel Q. Promes voor R. Babel Netherlands
68' Wissel Netherlands Wissel D. van de Beek voor M. de Roon Netherlands
70' Gele kaart England Gele kaart voor H. Kane England
73' Doelpunt Netherlands Doelpunt M. de Ligt met assist van M. Depay Netherlands 1-1
77' Wissel England Wissel J. Henderson voor F. Delph England
90' Wissel Netherlands Wissel D. Pröpper voor S. Bergwijn Netherlands
97' Eigen doelpunt Netherlands Eigen doelpunt K. Walker Netherlands 2-1
105' Wissel England Wissel D. Alli voor D. Rice England
106' Gele kaart Netherlands Gele kaart voor D. van de Beek Netherlands
114' Doelpunt Netherlands Doelpunt Q. Promes met assist van M. Depay Netherlands 3-1
114' Wissel Netherlands Wissel K. Strootman voor F. de Jong Netherlands
Video hoogtepunten en samenvatting Nederland - Engeland
Opstellingen Nederland - Engeland
De opstellingen van Nederland en Engeland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Nederland gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Engeland zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Gareth Southgate
Voorbeschouwing Nederland - Engeland

Nederland en Engeland spelen tegen elkaar in seizoen 2018 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Clément Turpin en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Nederland en Engeland elkaar treffen in de UEFA Nations League.