Nabeschouwing Nederland - Frankrijk (2-0) || UEFA Nations League 2018

Vrijdag 16 november 2018 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2018 neemt Nederland het vrijdag 16 november 2018 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Frankrijk. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Feijenoord in Rotterdam.

Via de Nederland - Frankrijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Nederland - Frankrijk (2-0)

Het UEFA Nations League duel tussen Nederland en Frankrijk is onder leiding van scheidsrechter Anthony Taylor geëindigd in een 2-0 overwinning voor Nederland. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 44e minuut door G. Wijnaldum, waarmee Netherlands met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 96e minuut voor dat Netherlands via M. Depay op 2-0 kwam te staan.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Nederland.

LIVE Nederland - Frankrijk 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Nederland - Frankrijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Gele kaart Netherlands Gele kaart voor G. Wijnaldum Netherlands
44' Doelpunt Netherlands Doelpunt G. Wijnaldum Netherlands 1-0
50' Gele kaart France Gele kaart voor N. Kanté France
58' Gele kaart France Gele kaart voor L. Digne France
65' Wissel France Wissel M. Sissoko voor B. Matuidi France
65' Wissel France Wissel O. Dembélé voor O. Giroud France
72' Gele kaart France Gele kaart voor B. Pavard France
81' Wissel France Wissel T. NDombèlé voor S. Nzonzi France
86' Wissel Netherlands Wissel Q. Promes voor S. Bergwijn Netherlands
89' Gele kaart France Gele kaart voor O. Dembélé France
89' Wissel Netherlands Wissel T. Vilhena voor G. Wijnaldum Netherlands
92' Wissel Netherlands Wissel N. Aké voor R. Babel Netherlands
96' Penalty Netherlands Penalty M. Depay Netherlands 2-0
Video hoogtepunten en samenvatting Nederland - Frankrijk
Opstellingen Nederland - Frankrijk
De opstellingen van Nederland en Frankrijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Nederland gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Frankrijk zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Nederland - Frankrijk

Nederland en Frankrijk spelen tegen elkaar in seizoen 2018 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Anthony Taylor en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Nederland en Frankrijk in de UEFA Nations League vond plaats op 9 september 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Frankrijk. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Frankrijk favoriet. 1 keer wist de ploeg van Nederland te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Nederland. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Nederland 0
Winst Frankrijk 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Nederland op een 2e positie staat, terwijl we Frankrijk terugvinden op de 1e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mistig.