Nabeschouwing Portugal - Nederland (1-0) || UEFA Nations League 2018

Zondag 9 juni 2019 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2018 neemt Portugal het zondag 9 juni 2019 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Nederland. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Do Dragão in Porto.

Via de Portugal - Nederland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Portugal - Nederland (1-0)

Het UEFA Nations League duel tussen Portugal en Nederland is onder leiding van scheidsrechter Alberto Undiano Mallenco geëindigd in een 1-0 overwinning voor Portugal. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 60e minuut dacht Portugal op voorsprong te komen via een doelpunt van D. van de Beek. Helaas voor Portugal werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter Alberto Undiano Mallenco niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 1-0 eindstand.

LIVE Portugal - Nederland 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Portugal - Nederland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

46' Wissel Netherlands Wissel Q. Promes voor R. Babel Netherlands
60' Wissel Netherlands Wissel Gonçalo Guedes voor Bernardo Silva Netherlands 1-0
60' Doelpunt Portugal Doelpunt D. van de Beek met assist van S. Bergwijn Portugal
75' Wissel Portugal Wissel Rafa Silva voor Gonçalo Guedes Portugal
81' Wissel Portugal Wissel L. de Jong voor M. de Roon Portugal
81' Wissel Netherlands Wissel João Moutinho voor Bruno Fernandes Netherlands
88' Gele kaart Netherlands Gele kaart voor D. Dumfries Netherlands
91' Gele kaart Netherlands Gele kaart voor V. van Dijk Netherlands
93' Wissel Portugal Wissel Rúben Neves voor William Carvalho Portugal
Video hoogtepunten en samenvatting Portugal - Nederland
Opstellingen Portugal - Nederland
De opstellingen van Portugal en Nederland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Portugal gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Nederland zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Portugal - Nederland

Portugal en Nederland spelen tegen elkaar in seizoen 2018 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Alberto Undiano Mallenco en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Portugal en Nederland elkaar treffen in de UEFA Nations League.