Nabeschouwing Spanje - Engeland (2-3) || UEFA Nations League 2018

Maandag 15 oktober 2018 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2018 neemt Spanje het maandag 15 oktober 2018 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Engeland. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio Benito Villamarín in Sevilla.

Via de Spanje - Engeland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Spanje - Engeland (2-3)

Het UEFA Nations League duel tussen Spanje en Engeland is onder leiding van scheidsrechter Szymon Marciniak geëindigd in een 2-3 overwinning voor Engeland. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door R. Sterling, waarmee England met 0-1 de leiding nam. England vergrootte in de 30e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Rashford op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 38e minuut volgde een derde treffer van England, waarmee R. Sterling zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 58 minuten deed Paco Alcácer iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Spain werd verkleind tot 1-3. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Spain dat in de 98e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Sergio Ramos de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Szymon Marciniak bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Engeland.

LIVE Spanje - Engeland 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Spanje - Engeland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Gele kaart England Gele kaart voor E. Dier England
16' Doelpunt England Doelpunt R. Sterling met assist van M. Rashford England 0-1
30' Doelpunt England Doelpunt M. Rashford met assist van H. Kane England 0-2
38' Doelpunt England Doelpunt R. Sterling met assist van H. Kane England 0-3
56' Wissel Spain Wissel Paco Alcácer voor Saúl Spain
57' Wissel Spain Wissel Dani Ceballos voor Iago Aspas Spain
58' Doelpunt Spain Doelpunt Paco Alcácer met assist van Marco Asensio Spain 1-3
65' Gele kaart Spain Gele kaart voor Sergio Ramos Spain
65' Gele kaart England Gele kaart voor H. Winks England
71' Gele kaart England Gele kaart voor H. Maguire England
72' Wissel Spain Wissel Álvaro Morata voor Rodrigo Spain
75' Gele kaart Spain Gele kaart voor Jonny Spain
75' Wissel England Wissel K. Walker voor R. Barkley England
85' Wissel England Wissel T. Alexander-Arnold voor K. Trippier England
87' Gele kaart Spain Gele kaart voor Dani Ceballos Spain
90' Wissel England Wissel N. Chalobah voor H. Winks England
98' Gele kaart Spain Gele kaart voor Álvaro Morata Spain
98' Doelpunt Spain Doelpunt Sergio Ramos met assist van Dani Ceballos Spain 2-3
Video hoogtepunten en samenvatting Spanje - Engeland
Opstellingen Spanje - Engeland
De opstellingen van Spanje en Engeland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Spanje gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Engeland zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.