Nabeschouwing Spanje - Kroatië (6-0) || UEFA Nations League 2018

Dinsdag 11 september 2018 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2018 neemt Spanje het dinsdag 11 september 2018 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Kroatië. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio Manuel Martínez Valero in Elche.

Via de Spanje - Kroatië live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Spanje - Kroatië (6-0)

Het UEFA Nations League duel tussen Spanje en Kroatië is onder leiding van scheidsrechter Benoît Bastien geëindigd in een 6-0 overwinning voor Spanje. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 24e minuut door Saúl, waarmee Spain met 1-0 de leiding nam. Spain vergrootte in de 33e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Marco Asensio op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Een eigen doelpunt van L. Kalinić zorgde ervoor dat Spain in de 35e minuut op 3-0 kwam te staan.

Ook na de derde treffer nam Spain geen gas terug, waardoor in de 49e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van Rodrigo. De 5-0 voor Spain volgde even later in de 57e minuut nadat Sergio Ramos namens zijn team opnieuw wist te scoren. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 70e minuut en kwam op naam te staan van Spain speler Isco, die daarmee tekende voor de 6-0.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Benoît Bastien en eindigde de wedstrijd dus met een 6-0 stand in het voordeel van Spanje, dat daarmee een zeer ruime overwinning boekte.

LIVE Spanje - Kroatië 6-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Spanje - Kroatië teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Gele kaart Croatia Gele kaart voor I. Santini Croatia
20' Wissel Croatia Wissel M. Rog voor Š. Vrsaljko Croatia
24' Doelpunt Spain Doelpunt Saúl met assist van Daniel Carvajal Spain 1-0
33' Doelpunt Spain Doelpunt Marco Asensio Spain 2-0
35' Eigen doelpunt Spain Eigen doelpunt L. Kalinić Spain 3-0
39' Gele kaart Croatia Gele kaart voor M. Brozović Croatia
49' Doelpunt Spain Doelpunt Rodrigo met assist van Marco Asensio Spain 4-0
57' Doelpunt Spain Doelpunt Sergio Ramos met assist van Marco Asensio Spain 5-0
59' Wissel Spain Wissel Rodri Hernández voor Sergio Busquets Spain
62' Wissel Croatia Wissel M. Pjaca voor M. Brozović Croatia
65' Wissel Spain Wissel Thiago Alcântara voor Saúl Spain
70' Doelpunt Spain Doelpunt Isco met assist van Marco Asensio Spain 6-0
71' Wissel Croatia Wissel M. Livaja voor I. Santini Croatia
75' Wissel Spain Wissel Azpilicueta voor Daniel Carvajal Spain
Video hoogtepunten en samenvatting Spanje - Kroatië
Opstellingen Spanje - Kroatië
De opstellingen van Spanje en Kroatië zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Spanje gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Kroatië zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Zlatko Dalić
Voorbeschouwing Spanje - Kroatië

Spanje en Kroatië spelen tegen elkaar in seizoen 2018 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Benoît Bastien en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Spanje en Kroatië elkaar treffen in de UEFA Nations League.

Winst Spanje 0
Winst Kroatië 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Spanje op een 1e positie staat, terwijl we Kroatië terugvinden op de 2e plaats.