Nabeschouwing Wales - Denemarken (1-2) || UEFA Nations League 2018

Vrijdag 16 november 2018 - 20:45 uur



In de UEFA Nations League 2018 neemt Wales het vrijdag 16 november 2018 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Denemarken. De wedstrijd wordt gespeeld in Cardiff City Stadium in Cardiff.

Via de Wales - Denemarken live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Wales - Denemarken (1-2)

Het UEFA Nations League duel tussen Wales en Denemarken is onder leiding van scheidsrechter Ivan Kružliak geëindigd in een 1-2 overwinning voor Denemarken. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 42e minuut door N. Jørgensen, waarmee Denmark met 0-1 de leiding nam. Laat in de wedstrijd wist Denmark opnieuw te scoren. In de 88e minuut was het M. Braithwaite die de 0-2 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor Denmark. In de 89e minuut wist Wales de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via G. Bale. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Wales kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Ivan Kružliak, waardoor Denemarken een 1-2 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Wales - Denemarken
Goals
1
2
Balbezit
53%
47%
Gele kaarten
4
5
Schoten totaal
18
10
Schoten op doel
7
3
Aanvallen
114
99
Gevaarlijke aanvallen
52
39
Overtredingen
9
12
Buitenspel
0
2
Corners
6
5
Wissels
3
2
LIVE Wales - Denemarken 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Wales - Denemarken teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
38' Gele kaart Wales Gele kaart voor P. Dummett Wales
38' Wissel Wales Wissel C. Gunter voor P. Dummett Wales
42' Doelpunt Denmark Doelpunt N. Jørgensen met assist van Y. Poulsen Denmark 0-1
50' Wissel Wales Wissel E. Ampadu voor J. Chester Wales
52' Gele kaart Denmark Gele kaart voor H. Dalsgaard Denmark
68' Wissel Wales Wissel H. Wilson voor T. Roberts Wales
70' Wissel Denmark Wissel K. Dolberg voor N. Jørgensen Denmark
77' Gele kaart Wales Gele kaart voor T. Lawrence Wales
79' Wissel Denmark Wissel L. Lerager voor L. Schöne Denmark
82' Gele kaart Denmark Gele kaart voor T. Delaney Denmark
85' Gele kaart Denmark Gele kaart voor K. Dolberg Denmark
86' Gele kaart Wales Gele kaart voor E. Ampadu Wales
87' Gele kaart Wales Gele kaart voor A. Williams Wales
88' Doelpunt Denmark Doelpunt M. Braithwaite met assist van H. Dalsgaard Denmark 0-2
89' Doelpunt Wales Doelpunt G. Bale met assist van A. Williams Wales 1-2
94' Gele kaart Denmark Gele kaart voor K. Schmeichel Denmark
Video hoogtepunten en samenvatting Wales - Denemarken
Opstellingen Wales - Denemarken
De opstellingen van Wales en Denemarken zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Wales gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Denemarken zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Ryan Giggs
Wissels Wales
# Speler Pos.
12 Danny Ward K
21 Adam Davies K
2 Chris Gunter V
15 Ethan Ampadu V
3 James Lawrence V
20 Tom Lockyer V
18 Harry Wilson M
13 Daniel James M
8 Andy King M
23 Matt Smith M
9 Sam Vokes A
16 Benjamin Woodburn A
Voorbeschouwing Wales - Denemarken

Wales en Denemarken spelen tegen elkaar in seizoen 2018 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ivan Kružliak en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Wales en Denemarken in de UEFA Nations League vond plaats op 9 september 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Denemarken. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Denemarken favoriet. 1 keer wist de ploeg van Wales te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Wales. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Wales 0
Winst Denemarken 1
Gelijkspel 0
Totaal 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Wales op een 1e positie staat, terwijl we Denemarken terugvinden op de 2e plaats.

Tags
Wales - Denemarken Opstelling Wales Opstelling Denemarken Live Wales - Denemarken Live Wales - Denemarken kijken Wales - Denemarken kijken Live Wales - Denemarken stream Wales - Denemarken Fox Sports Nabeschouwing Wales - Denemarken Uitslag Wales - Denemarken Statistieken Wales - Denemarken UEFA Nations League 2018 Wales - Denemarken wedden Wales - Denemarken gokken Wales - Denemarken Unibet